Belediyeler Birliği darbe girişimini protesto etti

İstanbul Boğaziçi Belediyeler Birliği, FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti

Google Haberlere Abone ol
Belediyeler Birliği darbe girişimini protesto etti
İstanbul Boğaziçi Belediyeler Birliği, Taksim Meydanı'nda şehitler için oluşturulan platformda darbe girişimine tepki gösterdi.

Birlik üyeleri, Taksim Meydanı'nda şehitler için kurulan platforma çelenk ve karanfiller bıraktı.
Ardından ortak bildiriyi okuyan İstanbul Boğaziçi Belediyeler Birliği Başkanı ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, 15 Temmuz tarihinde Türkiye Cumhuriyeti'nin istiklaline, demokrasisine, huzuruna ve birliğine ordunun çeşitli makamlarına sızan ve imkanlarını gasp eden bir çete tarafından darbe yapılmak istendiğini söyledi.

Milletin ilk andan itibaren, ülkesine, istiklaline ve demokrasiye sahip çıktığını ifade eden Demircan, ''Halkımız bu ihanete göğsünü kalkan yapmıştır. Bütün vatandaşlarımız, siyasi partilerimiz, medya kuruluşlarımız, sivil toplum teşkilatlarımız, hep birlikte bu ahlaksız kalkışmayı, birlikte püskürtmüştür.'' diye konuştu.

Demircan, saldırılarda yüzlerce insanın şehit olduğunu anımsatarak, şöyle devam etti:
''Binlerce insanımız yaralanmıştır. Türkiye'de yaşayan 79 milyon insanımızın hepsi, can evinden vurulmuştur. Bu aşağılık kalkışmayla, milletimize, demokrasimize, ülkemize ve bütün kurumlarımıza suikast yapan, darbeci terör çetesi ve yandaşlarını şiddetle lanetliyoruz. Hepimizin ortak paydası olan demokrasimiz ve vatanımızı ihanet şebekelerine karşı sonsuza kadar birlikte savunacağız. Böylesi antidemokratik hiçbir girişime izin vermeyeceğiz. Milletçe demokrasimizi güçlendireceğiz. Demokrasi nöbetimizi, hiçbir ayrım yapmadan birlikte sürdüreceğiz. Şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz. Millet var olsun, vatan sağ olsun.''

Programa Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve birlik üyeleri katıldı.

Yorumlar