Belediye'den özel eğitime destek

Başakşehir Belediyesi, Şamlar Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi'nin eksiklerini tamamlayarak engelliler için özel eğitime hazır halde getirdi.Okulunun bir bloğunu engelli öğrenciler için uygun hale getirildi. Demirbaşları hariç bütün malzemeleri...

Google Haberlere Abone ol
Belediye'den özel eğitime destek

Başakşehir Belediyesi, Şamlar Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi'nin eksiklerini tamamlayarak engelliler için özel eğitime hazır halde getirdi.

Okulunun bir bloğunu engelli öğrenciler için uygun hale getirildi. Demirbaşları hariç bütün malzemeleri belediye tarafından karşılanan okulda, gerekli görülen malzemelerin tadilatları yapıldı. Engelli öğrencilerin eğitimine sunulan merkezde; asansörler de engellilerin kullanımına uygun hale getirilerek, kişiye tanımlı kartlı sisteme dönüştürüldü. Okulun iç tesisatı, seramikleri, elektrik ve sıhhi tesisatı yenilendi, iç cephesi boyanarak kapıları değiştirildi. Çocuklar için terapi ve uygulama odası da yapılarak öğrencilerin öğrenme sürecini kolaylaştıran oyuncak ve materyallerle doldurdu. Öğrenciler burada ayakkabı bağlamaktan, düğüm atmaya ve çözmeye el becerilerini geliştirirken, kişisel bakımlarını kendi başlarına yapabilmeyi öğreniyor.

153 öğrencinin eğitim gördüğü Özel Eğitim Okulu'nda, ilçe mahallelerindeki öğrenciler hostes eşliğinde evlerinden alınarak okula getiriliyor. Tam gün eğitim verilen okulda, öğle yemekleri ve servis hizmetlerini devlet karşılıyor. Refakatçi gereken öğrencilerin velileri de okulda kendileri için hazırlanan odada, ders saatinin bitmesini bekliyor.

Konuyla ilgili duygularını paylaşan Okul Müdürü Suphi Meriç, "Okulumuzun eğitime başlamasında belediyemizin çok ciddi katkılarını gördük. Bünyesinde açıldığımız okul özel eğitime uygun bir bina değildi. Bu katkı için Belediye Başkanımız Mevlüt Uysal'a teşekkür ediyorum. Okulumuzun amacı, toplum içindeki rollerini gerçekleştiren, başkaları ile iyi ilişkiler kuran, işbirliği içinde çalışabilen çevresine uyum sağlayabilen üretici ve mutlu bir birey olarak yetişmesini sağlamak. Belediyemizin katkısı da bu anlamda önemli bir tuğla." dedi. İlçede zihinsel engelli bireylere hizmet verebilecek bağımsız okullara ihtiyaç duyulduğunu belirten Meriç, "Okullarımızın merkezi yerlerde olmaları, sağlık kuruluşlarına yakınlık ve velilerimizin okula ulaşımı açısından da gereklidir. Buradan velilerimize bir müjde vermek istiyorum, her türlü talebimizle yakından ilgilenen İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ramazan Yılmaz Bey yeni okul talebimizi değerlendirmeye almış ve görüşmelere başlamıştır. Önümüzdeki dönemde de belediyemizin desteklerini yine bekliyoruz." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar