Belediyeden öğrencilere spor malzemeleri hediyesi

Başakşehir Belediyesi, ‘Okulları Arası Spor Müsabakaları’nın açılış töreninde ilçenin okul takımlarına spor malzemeleri hediye etti.

Google Haberlere Abone ol
Belediyeden öğrencilere spor malzemeleri hediyesi

Başakşehir Belediyesi, ‘Okulları Arası Spor Müsabakaları’nın açılış töreninde ilçenin okul takımlarına spor malzemeleri hediye etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İkitelli Spor Kompleksi’nde yapılan törene Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baltacı’nın yanı sıra öğrenciler ile öğretmenler katıldı.


Mevlüt Uysal, eğitime her daim önem verdiklerini vurgularken, "Eğitim ‘Milli Eğitim Bakanlığı'nın görevi’ demedik. Okullarımızın her türlü ihtiyacını karşılamaya çalıştık. Eğitim kadar önemli olan spor alanında da güzel hizmetler yaptık. Fakat ‘yetmez’ dedik ve yeni bir karar aldık. Herhangi bir okulda okusun ya da okumasın Başakşehir'de bir gencimiz ‘ben spor yapma niyetindeyim ama imkânım yok' diyorsa bununla ilgili gerekeni yapıyoruz. Bilgievlerimizle eğitime takviye yaptığımız gibi ilçede sporla ilgilenen ve yeterli imkânı bulamayan gençlerimiz için de bir müjdemiz var. Başakşehir'de her bölgemize gençlerimize spor yapabilecekleri alanlar, halı sahalar kuruyoruz. Güvercintepe, 2. Etapta, Kayabaşı Rumeli Sitesi'nde, Kayaşehir'de, Şamlar'da spor alanlarımızın yapımı bitmek üzere. En kısa zamanda diğer bölgelere de halı sahalar, başında görevlisi olan spor yapılabilecek alanlar yapacağız." ifadelerini kullandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baltacı ise müsabakaların tüm öğrencilere hayırlı olması dileklerinde bulundu ve "Belediye Başkanımız Mevlüt Uysal spor araç gereçleri konusunda bize bir jest yaptı. Sizlere spor malzemelerini armağan ediyor. Bu ve bunun dışında da öğrencilerin yararına olan her etkinlikte yanımızda olan, okullarımızı yakından takip edip ihtiyaçları belirleyen Mevlüt Uysal’a teşekkür ediyorum. Sizlerin görevi başarıyı İstanbul ve Türkiye genelinde yakalamak olacak.” dedi.

Basketbol, futbol, voleybol, masa tenisi, güreş, atletizm gibi dallarda ter dökecek olan sporcular ‘Okullar arası Genç Yetenekler Kupası‘ için yarışacak. 55 okulun, 10 branşta 3 bin 500 öğrenci ile mücadele edeceği müsabakalar; Başkan Mevlüt Uysal ve Milli Eğitim Müdürü İsmail Baltacı'nın penaltı ve basket atışı ile başladı. Başlangıç atışlarının ardından Uysal ve Baltacı tarafından sporculara malzemeler dağıtıldı.
CİHAN

Yorumlar