Belediye’den mahya açıklaması: Sehven yazılmış

Dergah camii minaresine asılan ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’in isminin de geçtiği mahya ile ilgili belediyeden açıklama yapıldı. Belediye, üstgeçitler için kullanılan bilgisayar yazılımının Sehven mahyada...

Google Haberlere Abone ol
Belediye’den mahya açıklaması: Sehven yazılmış

Dergah camii minaresine asılan ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’in isminin de geçtiği mahya ile ilgili belediyeden açıklama yapıldı. Belediye, üstgeçitler için kullanılan bilgisayar yazılımının Sehven mahyada da kullanıldığını açıkladı.

Şanlıurfa’nın en büyük ve merkezi camilerinden biri olan Dergah camii minaresine Belediye Başkanının adının da kullanıldığı mahya ile ilgili Şanlıurfa Büyükşehir Belediye’sinden açıklama geldi. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından Ramazan ayı nedeniyle şehrin muhtelif yerlerinde bilgisayar yazılımı ile vatandaşlarımızın Ramazan ayı kutlandığı anımsatılan açıklamada, “Bu kapsamda üst geçitler için kullanılan bilgisayar yazılımında, ‘Oruç Tut, Sıhhat Bul’ hadisi ‘Hoş geldin Ya Şehr-i Ramazan’ ve devamında ‘Hayırlı Ramazanlar’ kutlama mesajı son olarak ‘Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’in unvanı yazılmıştır.” denildi.

Mahyanın sehven yapıldığı belirtilen açıklamada sorumlularla ilgili incelemenin başlatıldığı vurgulandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Üst geçitler ve muhtelif yerlere asmak için hazırlanan; hazır matbu bilgisayar yazılımının sehven mahyada da kullanıldığının anlaşılması üzerine gerekli çalışma yapılıp “Oruç Tut, Sıhhat Bul, Hoş Geldin Ya Şehr-i Ramazan” olarak düzeltmeye gidilmiş, sorumlular hakkında da inceleme başlatılmıştır.”

Öte yandan belediye, sadece Belediye başkanının adın üzerinden haber yapılmasını manidar bulduğunu duyurdu. CİHAN

Yorumlar