Belediyeden evlere iftar yemeği servisi

Yenimahalle Belediyesi’nde yemek kazanları, ihtiyaç sahibi aileler için kaynıyor. Hizmeti vatandaşın ayağına kadar götüren belediye, bu Ramazan’da da steril ortamlarda hazırlanmış birbirinden leziz yemekleri, vatandaşın kapısına ulaştırıyor....

Google Haberlere Abone ol
Belediyeden evlere iftar yemeği servisi

Yenimahalle Belediyesi’nde yemek kazanları, ihtiyaç sahibi aileler için kaynıyor. Hizmeti vatandaşın ayağına kadar götüren belediye, bu Ramazan’da da steril ortamlarda hazırlanmış birbirinden leziz yemekleri, vatandaşın kapısına ulaştırıyor.

Birlik ve beraberliğin, toplumsal dayanışmanın en güzel örneklerinin yaşandığı ilçede bu Ramazan’da hasta, yaşlı, engelli ve dar gelirli vatandaşlar unutulmadı. Gezici İftar Yemeği Aracı ile vatandaşların kapılarına sıcak yemek ulaştıran belediye, örnek bir hizmete imza attı.

İftar çadırlarına ve mahalle iftarlarına katılamayan hasta ve yaşlı vatandaşlar, Yenimahalle Belediyesi’nin evlerine servis yaptığı birbirinden lezzetli yemeklerle iftar ediyor.

BİNE YAKIN AİLEYE SICAK YEMEK

Çorbasından ana yemeğine, tatlısından salatasına kadar her gün 4 çeşit yemeğin evlere servis edildiği hizmetten, muhtarlıklar aracılığıyla belirlenen bine yakın ihtiyaç sahibi aile faydalanıyor.

Özellikle gece kondu bölgelerinin yoğun olarak bulunduğu Şentepe, Kaletepe, Çiğdemtepe, Kayalar ve Avcılar mahallelerinde iftar öncesi dağıtılan birbirinden leziz yemekler, vatandaşın yüzünü güldürüyor.

Belediyenin hizmetinden büyük memnuniyet duyan vatandaşlar, “Evdeki yaşlı, engelli ve yatalak hastalarımız nedeniyle iftar çadırlarına gidemiyoruz. Yenimahalle Belediyesi Ramazan Ayı’nda yaptığı bu hizmetle bizi çok mutlu etti” diyerek teşekkürlerini iletiyorlar.

KONUKEVİNDE İFTAR KEYFİ

Öte yandan hizmete sunduğu Onkoloji Konukevi ile Onkoloji Hastanesi’nde tedavi gören hastaların ve hasta yakınlarının konaklama gibi önemli bir ihtiyacını gideren Yenimahalle Belediyesi, burada kalan misafirlerine de iftar yemeği veriyor.

5 yıldızlı otel konforu sunan konukevinde kalan hasta yakınları, belediyenin verdiği iftar yemeğinde hep birlikte oruç açıyor. Ayrıca hasta yakınlarına, sahur vaktinde de isteğe bağlı olarak kahvaltı tabağı veya çorba ikram ediliyor.

“YENİMAHALLE’DE ÇARESİZ KİMSE KALMASIN”

Ramazan’ın dayanışma ve yardımlaşmaya vesile olduğunu ifade eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Yenimahalle’de zor durumda çaresiz, yalnız kimse kalmasın diye her derde derman olmaya çalışıyoruz. Her kapıyı çalıyor, tüm hemşehrilerimize belediyemizin yardım elini uzatıyoruz. Ramazan’ın bereketini tüm halkımızla birlikte yaşamak için, her mahallemize iftar sofraları kuruyoruz. Yine iftar çadırlarımızda binlerce hemşehrimizi ağırlıyoruz. Gezici iftar araçlarımızla da vatandaşlarımıza en iyi hizmeti götürmeyi amaçlıyoruz. Bir tas sıcak çorbayı paylaşmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar