Belediyeden aday adayına broşür cezası

Yerköy ilçesi AK Partili belediye başkanlığından AK Parti belediye başkan aday adayı Ayhan Çelik’e izinsiz broşür dağıttığı gerekçesi ile 5 bin lira para cezası kesildi.

Google Haberlere Abone ol
Belediyeden aday adayına broşür cezası

Yerköy ilçesi AK Partili belediye başkanlığından AK Parti belediye başkan aday adayı Ayhan Çelik’e izinsiz broşür dağıttığı gerekçesi ile 5 bin lira para cezası kesildi. Ayhan Çelik, kendisine yapılan bu uygulamayı haksız bularak, cezanın kaldırılması için yargıya başvurdu.

İlçede aday tanıtım kampanyasında broşür dağıtımı nedeniyle kendisine 5 bin lira para cezası uygulandığını belirten Çelik, Yerköy Belediye Başkanı Ağaoğlu’nun da broşür dağıttırdığını belirterek, Ağaoğlu’nun kendisine de ceza kestirmesi gerektiğini söyledi. Çelik, "Belediye başkanının tutumu, sadece bana ceza kesip gözdağı vererek geri adım attırmaya uğraşmaktadır. Halbuki eğer belediyenin 5 bin TL'ye ihtiyacı varsa, talep etselerdi seve seve belediyeye 5 bin TL bağış yapabilirdim. Zaten ben ve benim gibi aday adayı arkadaşlar AK Parti ilçe başkanının hesabına gönüllü olarak 5 bin TL bağış yapmış bulunmaktayız. O toplanan para ile de ilçemize yakışır ilçe başkanlık binası yapılmıştır. Ama hiçbir zaman ilçe başkanı bizden zorla böyle bir para talep etmemiştir. Gönüllü olarak olarak aday arkadaşlar bağışta bulunmuştur. Belediye Başkanının yaptığı ise tamamen kasıt yaparak 10 tane aday adayı arkadaşa ve diğer parti aday arkadaşlara gözdağı vermektir." dedi.

Yerköy’de marketlerin ve değişik firmaların broşürlerinin dağıtıldığını ve hiç bir şekilde böyle bir para cezası kesilmediğini söyleyen Çelik, şöyle konuştu: “İlçemizde bulunan marketlerin tanıtım broşürlerinden hiçbir ücret almadan dağıtım izni verilirken, bana bu kesilen cezanın esefle kınıyorum. Yargıya müracaatımda bu yapılan haksızlığın yargı kanalı ile iptal edileceğine inanıyorum. İptal olmasa da belediyeye bu 5 bin TL cezayı onurla şerefle de yatıracağım. Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, yaklaşık 5 bin tane kendisi de broşür dağıtarak 4-5 yıllık yatırımdaki hizmetleri tanıttı. Üstelik bu broşürleri zabıtalarla ev ev kapı kapı esnaf esnaf dağıtmıştır. Bana yaptığı bu haksızlığın karşılığında acaba kendisine kaç lira ceza kesmiştir." diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar