Belediye yolları kardan temizliyor

Yozgat Belediyesi temizlik işçileri, kar yağışının ardından iş makineleri ile yol kenarları ve kaldırımlarda kar temizleme çalışmaları yapıyor.

Google Haberlere Abone ol
Belediye yolları kardan temizliyor

Yozgat Belediyesi temizlik işçileri, kar yağışının ardından iş makineleri ile yol kenarları ve kaldırımlarda kar temizleme çalışmaları yapıyor.

Belediye temizlik işçileri şehir merkezinde Lise Caddesi başta olmak üzere ana cadde ve ara sokaklarda yol kenarı ve kaldırımlardaki karı iş makineleri ile toplayıp, kamyonlarla şehir dışına taşıyor. Belediye Başkanı Yusuf Başer, yaptığı açıklamada karın yağmasıyla birlikte temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirterek, "Kar yağışı sırasında ekiplerimiz kar küreme ve tuzlama çalışmaları yaparak yolları trafiğe açık tutarken, kar yağışının durmasından sonra da cadde ve sokaklarda biriken kar kütlelerini işçilerimiz ve iş makineleri ile temizleyip kamyonlarla şehir dışına taşıyoruz." dedi.

Belediye olarak kışa her zaman hazırlıklı olduklarını vurgulayan Başkan Başer, "Kış mevsimi öncesi yollardaki don ve buzlanmaları önlemek için 2 bin 500 ton kumla karışık tuz almıştık. Bunları kar yağmasıyla birlikte kullanmaya başladık. 24 aracımızla ilimizde karla mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu 24 araç içerisinde 3 kar kürüme ve tuzlama aracımız, 2 tuzlama aracı, greyder, 2 kazıyıcı ve yükleyici kepçe ve bir adet te paletli kepçemiz bulunmaktadır. Yine işçi olarak 100 işçimizle karla mücadele çalışmasını yapmaktayız." diye konuştu.

Yozgat’ın tarım bölgesi olduğunu söyleyen Başkan Başer, "Biz kar yağmasını istiyoruz. Kar hem yer altı sularının çoğalmasını sağlarken, çiftçimiz açısında da çok önemli olduğunu biliyoruz. Bu sebeple yeter ki kar yağsın biz temizlemeye hazırız." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar