Belediye otobüslerinde de kontrol dönemi başlıyor; kaçak yolcular diken üstünde

Berlin Şehit Taşıtları İşletmesi BVG kentte kaçak yolculara göz açtırmıyor. Yılbaşında uygulamaya başlanan yeni strateji sayesinde toplu taşıma araçlarını biletsiz kullanan kaçak yolcuların oranı yüzde 6’nın altına düştü. Geçen...

Google Haberlere Abone ol
Belediye otobüslerinde de kontrol dönemi başlıyor; kaçak yolcular diken üstünde

Berlin Şehit Taşıtları İşletmesi BVG kentte kaçak yolculara göz açtırmıyor. Yılbaşında uygulamaya başlanan yeni strateji sayesinde toplu taşıma araçlarını biletsiz kullanan kaçak yolcuların oranı yüzde 6’nın altına düştü. Geçen yıl bu oran yüzde 8,5 olarak kayıtlara geçmişti.

BVG kaçak yolcuların sayısını azaltmak için kontrolleri sıklaştırdıklarını açıkladı. Kaçak yolcu sayısını en aza düşürmek amacıyla metro, tramvay gibi toplu taşıma araçlarındaki bilet kontrollerinin sayısının daha da arttırılacağını bildiren BVG şu anda 120 kişinin bilet kontrolü yaptığını yakında bu sayının daha da yükseleceğini açıkladı.

Edinilen bilgilere göre yılbaşından bu yana 2 milyon 800 bin yolcu bilet kontrolünden geçirildi. Yaklaşık 600 bin yolcunun kaçak olduğu tespit edildi. Berlin’de en sık kontrol yapılan metro hatlarının U 2 ile U 9 olduğu öğrenildi. Tramvay hatlarında ise en sık M 10 numaralı hatta bilet kontrolü yapılıyor. BVG’den verilen bilgilere göre, şoföre paso veya bilet gösterme yükümlülüğü bulunmasına rağmen belediye otobüslerinde de bilet kontrollerine başlanacak.

Öte yandan toplu taşıma araçlarını kaçak kullananların sosyal paylaşım platformu Facebook’ta açılan ortak bir sayfa üzerinden haberleştikleri ve bilet kontrolüne tabi tutulanların diğerlerini uyararak kontrole takılmalarını engellemeye çabaladıkları belirtildi.Kaçak yolcular BVG’yi geçtiğimiz yıllarda, her yıl ortalama 20 milyon Euro zarara uğrattılar. CİHAN

Yorumlar