Belediye-İş Sendikası'ndan Mudanya Belediyesi'ne suç duyurusu

Bursa'nın Mudanya ilçesinde örgütlü bulunan sendikalı belediye işçilerinin başka sendikaya geçirilmek istendiği iddiası üzerine ilçeye gelen Belediye-İş Sendikası yöneticileri, belediye başkanı ile tartıştı. Mudanya Belediyesi’nde...

Google Haberlere Abone ol
Belediye-İş Sendikası'ndan Mudanya Belediyesi'ne suç duyurusu

Bursa'nın Mudanya ilçesinde örgütlü bulunan sendikalı belediye işçilerinin başka sendikaya geçirilmek istendiği iddiası üzerine ilçeye gelen Belediye-İş Sendikası yöneticileri, belediye başkanı ile tartıştı.

Mudanya Belediyesi’nde örgütlü ve toplu iş sözleşmesinin tarafı olan Belediye-İş Sendikası, CHP’li Hayri Türkyılmaz başkanlığındaki belediyeden şikayetçi oldu. Belediyede çalışan sendikal üyelerinin baskı ve şiddetle başka sendikaya üye yaptırılmak istendiğini öne süren sendika yöneticileri, Başkan Türkyılmaz ile Belediye Meclis üyeleri Ali Polat ve Servet Usta hakkında Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Belediye-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Abdullah Naci Levent ile birlikte öğle saatlerinde Mudanya Belediyesi’ne gelerek Başkan Hayri Türkyılmaz ile görüşen sendika yöneticileri, makamda tartıştı. Belediyedeki işçilerin üye oldukları sendikadan baskı ve tehditlerle istifa ettirilmeye ve başka bir sendikaya üye olmaya zorlandığını iddia eden yöneticilerin söylemleri üzerine doğru konuşmalarını isteyen Başkan Türkyılmaz ile karşılıklı münakaşa yaşandı. Tarafları güvenlik güçleri yatıştırdı.

BAŞKAN VE İKİ MECLİS ÜYESİNE SUÇ DUYURUSU

Belediye-İş Sendikası yöneticileri, Mudanya Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı. 137 sendikalı çalışanın olduğu Mudanya Belediyesi’nde, Başkan Hayri Türkyılmaz’ın kendilerine hakaret ettiğini öne süren Belediye-İş Sendikası Örgütlenmeden Sorumlu Başkanı Ali Çelenk, başkanın masaya yumruklar vurarak, ‘Sizi burada yaşatmak istemiyorum, Belediye-İş Sendikası’na asla izin vermeyeceğim’ dediğini öne sürdü. Başkan Türkyılmaz’ın yanı sıra Belediye Meclis Üyeleri Ali Polat ve Servet Usta’dan da şikayetçi olduklarını dile getiren Çelenk, belediyede iş barışının bozulduğunu, işçilerin özgür bir şekilde serbestçe sendika seçme haklarının engellendiğini iddia etti.

Sendika üyelerine baskı yaparak üyesi bulundukları Belediye-İş’ten istifa etmeye zorlandığını kaydeden Çelenk, Başkan’ın TCK’nin 117 ve 188. maddelerine göre suç işlediğini söyledi. Kendilerinin hiçbir zaman işverenin yanında olan bir sendika olmadıklarını belirterek, sendikal ilkelerle sendikacılık yapmaya devam edeceklerini söyleyen Ali Çelenk, CHP’li yöneticilere de Belediye Başkanı’nı şikayet etti.

BAŞKAN TÜRKYILMAZ: ASLA TARAF OLMADIM

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, bugüne kadar sendikal çalışmalarla ilgili asla taraf olmadığını belirterek, bundan sonra da olmayacağını söyledi. "İşçiler neye karar verirse, karar onlarındır" diyen Türkyılmaz, şu açıklamayı yaptı: "Bugün bize çay içmek için gelen sendika yöneticileri burada bağırıp-çağırmaya başladılar. Ben de hiddetlenerek, doğru konuşmalarını istedim. İşçilere sendikal konuda herhangi bir telkinde bulunmadım. Beni ölümle tehdit edip, burada gösteri yaptılar. Onların bu hareketini şiddetle kınıyorum. Kendileri hakkında ben de hakaret davası açacağım."

Türkyılmaz ayrıca sendika yöneticilerinin iddiaları hakkında da kendisi ve belediye yönetimi olarak işin dışında olduklarını söyledi. CİHAN

Yorumlar