Belediye hizmet sahası açıldı

Sivas Belediyesi, bütün birimlerini bir araya topladı. Asfalt plentinin de yer aldığı hizmet sahası açılışı törenle yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Belediye hizmet sahası açıldı

Sivas Belediyesi, bütün birimlerini bir araya topladı. Asfalt plentinin de yer aldığı hizmet sahası açılışı törenle yapıldı. 154 bin metrekare alana kurulan hizmet sahası yaklaşık 7 milyon liraya mal oldu.

Şeyh Şamil Mahallesi Necmettin Erbakan Caddesi üzerinde kurulan Belediye Hizmet sahasının açılışı Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, BBP İl Başkanı Aytekin Kulmaç, Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Mustafa Hızal ile İş Adamı Yüksel Aras ve çok sayıda davetlinin katılımıyla yapıldı.

Hizmet sahasının açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

'BU YIL 140 BİN TON ASFALT ÜRETTİK'

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, açılışta yaptığı konuşmada, Asfalt plentini almak için 3 sene uğraştıklarını belirterek, Devlet Malzeme Ofisi’ndeki bürokrasiden şikâyet etti.

Birkaç kez ihale metoduyla almayı denediklerini, yine de başarılı olamadıklarını anlatan Ürgüp, “Sayın Bakanımız, Sayın Mustafa Açıkalın devreye girdiler yine olmadı. Devlet Malzeme Ofisi’ndeki bürokrasiyi kıramadık” dedi.
Asfalt plentinin saatte 240 ton üretim yapabildiğini aktaran Başkan Ürgüp, “Sivas’ın asfalt ihtiyacı son derece fazla. 2012’de 108 bin ton üretim yapmışız. Bu sene ise 140 bin ton üretmişiz, bu bir rekor. Mevsim müsaade ederse 150 bin tonun üzerine çıkacak" şeklinde konuştu.

“154 BİN METRE KARE ALANA KURULDU”

Hizmet sahası ile ilgili bilgi de veren Belediye Başkanı Ürgüp, şunları söyledi: “Bu alanda araç hangarları, depolar, belediyenin alt yapı birimleri, park bahçe, temizlik birimleri, makine ikmal ve belediyenin bütün birimleri bu alana gelecek. 154 bin metre kare alanda kuruldu. Toplam 6.610 milyon lira harcandı. Bu alana 10-12 milyonluk bir yatırım bekliyoruz. Eski hizmet sahasını buraya taşıdık. Eski sahayı TOKİ işbirliği ile konut yapıyoruz. 250 konutumuz var, 30 trilyonluk bir kaynak elde ettik.”

SİVAS’IN SORUNLARINI SIRALADI

Muhtarlar Derneği Başkanı Turan Koç ise, Sivas’ın sorunlarını da sıralayarak bir an önce çözülmesin istedi. Koç şunları söyledi: “İmar revizyon planının dilek ve şikayetleri asgariye indirilerek bir an önce gerçekleştirilmeli. Sivas’ın sorunu olan trafiği hafifletmek için alt ve üst geçitlere ihtiyaç var. Güney ve Kuzey çevre yoluna bir an önce başlanmalı. Üniversite ve şehir arasında raylı sistem yapılmalı. Eğri köprü ve Karşıyaka arasında kalan bölge ıslah edilmeli.”

Konuşmaların ardından Belediye Konservatuarı Mehter Takımı ve halk oyunları ekibi gösterisi ile program devam etti. Açılış töreninde Mehter takımında görev yapan Kemal Zafer, marş çalındığı sırada açtığı Türk Bayrağını Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’e verdi. Başkan Ürgüp de bayrağı öperek Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Mustafa Hızal’a takdim etti. CİHAN

Yorumlar