Belediye, Gemlik cezaevine saha yaptı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gemlik Açık Ceza İnfaz Kurumu’na da suni çim futbol sahası yaptı. Büyükşehir Belediyesi tarafından Gemlik Açık Ceza İnfaz Kurumu’na kazandırılan futbol sahası törenle hizmete açılırken, sahadaki ilk...

Google Haberlere Abone ol
Belediye, Gemlik cezaevine saha yaptı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gemlik Açık Ceza İnfaz Kurumu’na da suni çim futbol sahası yaptı. Büyükşehir Belediyesi tarafından Gemlik Açık Ceza İnfaz Kurumu’na kazandırılan futbol sahası törenle hizmete açılırken, sahadaki ilk maç Bursaspor şöhretler karması ile hükümler arasında oynandı.

    Gemlik Açık Ceza İnfaz Kurumu bahçesindeki engebeli toprak alanı suni çim kaplanıp, aydınlatma sistemleriyle modern bir futbol sahasına dönüştürüldü. Mahkumlara daha sağlıklı ortamda spor yapma imkanı sunan tesis, Gemlik Kaymakamı Cahit Işık, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gemlik Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz, Gemlik Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Orhan Gökçek ile mahkumların da katıldığı törenle hizmete açıldı.

    Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak daha sağlıklı bir toplum için kentin her köşesine spor tesisleri kazandırdıklarını hatırlatan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ, sporun her branşta kardeşlik anlamına geldiğini söyledi. Boks, güreş, karate gibi ferdi sporlar da bile kardeşliğin en güzel örneklerinin sergilendiğini hatırlatan Karadağ, “Müsabakada rakibinizin burnunu kırarsınız, ancak maç bitince kardeş gibi kucaklaşırsınız. Küslük, dargınlık olmaz, el ele soyunma odasına gidersiniz. İnşallah hizmete açtığımız bu sahada da güzel anılar biriktirirsiniz. Bugüne kadar yaptığımız tesislerin tamamı dolu dolu kullanılıyor. Umarımız burası da yoğun şekilde kullanılır. Spora yönelen kişiler, enerjilerini böyle sahalarda tükettikleri için zararlı alışkanlıklara yönelmeye zaman bulamıyor. Sahanın güzel karşılaşmalara ev sahipliği yapmasını diliyorum." dedi.

    Gemlik Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz, Ceza İnfaz Kurumu’nda uyguladıkları meslek edindirme faaliyetlerinin yanında sporun birleştiriciliğinden de faydalanmak istediklerini söyledi. Cezaevi bahçesindeki engebeli toprak arazide spor yapmanın mümkün olmadığını belirten Ayaz, "Yazın toz, kışın çamur içinde kalan bu alanda arazinin engebeli olması nedeniyle spor yapmak çok zordu. Buraya bir saha kazandırılması için Büyükşehir Belediyemizle temasa geçtik. Büyükşehir Belediyemiz bize suni çim ve aydınlatma sistemleri de bulunan bu modern sahayı kazandırdı. Kendilerine teşekkür ediyorum." diye konuştu.

    Gemlik Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Orhan Gökçek de halen 390 hükümlünün bulunduğu cezaevinde 150 hükümlünün çeşitli iş kollarında çalıştığını belirterek hizmete açılan spor tesisinin mahkumların moral ve motivasyonu açısından da büyük önem taşıdığını söyledi.

    Konuşmaların ardından sahanın açılış kurdelesi kesilirken, Bursaspor şöhretler karması ile mahkumlar arasında oynanan ilk maçın başlama vuruşunu Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ ile protokol üyeleri yaptı. CİHAN

Yorumlar