Belediye çalışanlarına işaret dili eğitimi

Bursa İnegöl Belediyesi, İnegöl Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (İNESMEK) bünyesinde, işitme engelli vatandaşlarla daha iyi iletişim kurabilmek, onları daha iyi anlayabilmek adına belediye personeline yönelik işaret dili kursu düzenliyor.

Google Haberlere Abone ol
Belediye çalışanlarına işaret dili eğitimi

Bursa İnegöl Belediyesi, İnegöl Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (İNESMEK) bünyesinde, işitme engelli vatandaşlarla daha iyi iletişim kurabilmek, onları daha iyi anlayabilmek adına belediye personeline yönelik işaret dili kursu düzenliyor. 120 saat eğitim alacak olan kursiyerler, kursun sonunda MEB onaylı sertifika alarak, 3 bin 400 kelime ifade edebilecek duruma gelebilecek.

    Kursiyerleri ziyaret eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş, tam sayının net olmamakla birlikte Türkiye’de 2 milyon 300 bin işitme engellinin olduğunu, belediye olarak bu vatandaşların sosyal hayatta karşılaştıkları sorunları en aza indirgeyebilmek için çalıştıklarını kaydetti.

    İlk grubun İNESMEK çalışanları ikinci grubun ise belediye çalışanlarından oluştuğunu söyleyen Başkan Aktaş, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Bu kursu düzenlemekteki amacımız işitme engelli hemşehrilerimizden birisi belediyemizin birimlerine geldiğinde, sorunlarını anlayan arkadaşlarımızla karşılaşmasını sağlamak. Pazartesi, Salı ve Cuma günleri haftada 3 gün 17.20 - 19.05 saatleri arasında günde 2 ders olarak düzenlediğimiz kursumuza 20 kursiyer katılmakta. Gençlik Merkezinde düzenlenen ve toplamda 120 saat eğitimin verileceği kursumuz 26 Mayıs’ta sona erecek. Usta öğreticilerimiz Türkiye İşitme Engelliler Milli Federasyonu’ndan sertifikalı öğreticilerdir. Bu kurslarımızı vatandaşlarımız içinde düzenleyeceğimizi buradan bir kez daha belirtmek istiyorum. İşaret dili öğrenmek isteyen tüm vatandaşlarımızı İNESMEK kurslarımıza bekliyoruz. Kursa katılmak isteyen vatandaşlarımız www.inesmek.org adresinden ön kayıt yaptırabilir, facebook/İnesmek sayfasından ve 711 85 11 telefon numarasından ayrıntılı bilgi alabilirler. Kursa katılan Kursiyerler 5 ay sonra işitme engelli bireylerle konuşur hale gelecekler. Ben kurslarımıza katılım gösteren tüm çalışanlarımıza ve halkımızdan katılacak olan vatandaşlarımıza da kolaylıklar diliyorum.” CİHAN

Yorumlar