Belediye çalışanları Soma için 3 dakika saygı duruşunda bulundu

Çukurova Belediyesi çalışanları, Soma’da yaşamını yitiren 300’e yakın madenci için saygı duruşunda bulundu, ölenlerin anısına mevlit okutulması kararlaştırıldı. Başkan Soner Çetin, “Bu bir kaza değil, ‘geliyorum’ diyen bir...

Google Haberlere Abone ol
Belediye çalışanları Soma için 3 dakika saygı duruşunda bulundu

Çukurova Belediyesi çalışanları, Soma’da yaşamını yitiren 300’e yakın madenci için saygı duruşunda bulundu, ölenlerin anısına mevlit okutulması kararlaştırıldı. Başkan Soner Çetin, “Bu bir kaza değil, ‘geliyorum’ diyen bir katliamdır ve hesabı verilmelidir.” diye konuştu.

Çukurova Belediyesi çalışanlarının tamamı sabah 09.00’da belediyenin zemin katında toplanarak Soma’daki maden kazasında hayatını kaybedenler için 3 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Tüm Bel-Sen Adana Şube Başkanı Çetin Gürkan, “Öfkeliyiz, hesap soruyoruz ve Soma’daki katliamın sorumlularını biliyoruz. Özelleştirme, taşeronlaştırma politikalarını sürdürenler, maliyet düşürmek için işçilerin hayatına kastedenler ve işyerlerindeki denetimleri bile özelleştirenler Soma katliamının failidir ve hesap vermelidir.” dedi.

Ölenlerin sayısının dün sabah itibarıyla 274 olarak açıklandığına dikkat çeken Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Ölen her işçi, kaybedilen her memur, yitirdiğimiz her mühendis yani her can çok önemlidir. Ölümleri sayılara indirgeme yanlışlığına kapılmamalıyız. Soma’da olan; bir kazadan çok ‘Geliyorum’ diye bas bas bağıran büyük bir katliamdır ve hesabı mutlaka sorulmalıdır. ‘Soma’daki madenler araştırılsın’ diye çırpınan CHP’li milletvekilin araştırma önergesi neden ciddiye alınmadı, kamuoyu bilmelidir.” diye konuştu.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Soma’daki maden kazasında yaşamını yitirenler için 19 Mayıs Pazartesi günü mevlit okutulacağını da belirtti. Mevlidin Turgut Özal Bulvarı üzerindeki Engelliler Parkı’na bitişik Ramazanoğlu Camii’nde saat 12.15’de başlayacağını belirten Başkan Çetin, dini törenin ardından halka helva dağıtılacağını söyledi.

CİHAN

Yorumlar