Belediye biber kurutma tesisi kurdu

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Keles, Orhaneli, Harmancık ve Büyükorhan ilçelerine hizmet veren Keles Süt Ürünleri Tesisi'nin ardından Mustafakemalpaşa ilçesinde biber kurutma tesisi açmaya hazırlanıyor. İnşaatı biten ve makinelerin montajı...

Google Haberlere Abone ol
Belediye biber kurutma tesisi kurdu

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Keles, Orhaneli, Harmancık ve Büyükorhan ilçelerine hizmet veren Keles Süt Ürünleri Tesisi'nin ardından Mustafakemalpaşa ilçesinde biber kurutma tesisi açmaya hazırlanıyor. İnşaatı biten ve makinelerin montajı da önemli ölçüde tamamlanan tesiste kalan eksikliklerin kısa sürede tamamlanacağı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi, yeni Büyükşehir Yasası gündemde yokken hayata geçirdiği kırsal kalkınma yatırımlarına, yasanın yürürlüğe girmesinin ardından hız verdi. Kırsal kalkınma yatırımlarında Bursa’nın en fazla göç veren dağ ilçelerine öncelik tanıyan Büyükşehir Belediyesi, Keles, Orhaneli, Harmancık ve Büyükorhan ilçelerindeki üreticilerden toplanan sütün, katma değeri yüksek ürünlere dönüştürülmesi için Keles Süt Ürünleri Tesisi'ni kurmuştu. Yeni Büyükşehir Yasası öncesine tüm ilçelerde teknik çalışmaları tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, bölgelerin ihtiyaçlarına göre tesis kurma çalışmalarına hız verdi.

Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Ovaazatlı beldesinde yapımına Özel İdare tarafından başlanan biber kurutma tesisleri, yeni yasa ile Özel İdare’nin kapatılmasının ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne devroldu. İnşaatı biten, makine montajları önemli ölçüde tamamlanmasına rağmen, bir türlü işletmeye açılamayan tesisler için devreye Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe girdi. Beraberindeki Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ile birlikte Ovaazatlı’daki tesisleri inceleyen Başkan Altepe, eksiklikler hakkında bilgi aldı.

Kırsal kalkınmanın sağlanması amacıyla tüm ilçelerin tarımsal potansiyeline uygun projeler hazırladıklarını dile getiren Recep Altepe, kırmızı toz biber üretiminin yoğun olduğu Ovaazatlı’daki kurutma tesisini de bir an evvel hizmete açmak istediklerini söyledi. Tesisin eksikliklerinin kısa zamanda giderileceğini ifade eden Başkan Altepe, şunları kaydetti: "Üreticilerimiz ürünlerini taze olarak kısa vadede pazarlamanın yanında artık kurutup, ambalajlayarak daha uzun vadede dünya pazarlarına sunma imkanı da bulacak. Bu bölgede biber üretimi yoğun olduğu için biber kurutma önplanda olsa da bu tesis sayesinde kurutmaya elverişli yeni ürünlerin yetiştirilmesine olanak sağlanmış olacak. Böylece ürün çeşitliliği de gelişecek. Bizim tek amacımız bölge halkının daha çok kazanması."

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan da bölge üreticisinin yıllardır üretime değer katacak proje talebinde bulunduğunu hatırlattı. CİHAN

Yorumlar