Belediye başkanına kızıp midibüsü ateşe verdi

Erzurum’un Pasinler Belediyesi'nde yolcu taşımacılığı yapan kooperatif yetkilileri, belediyenin kendi otobüsleriyle yolcu taşımaya başlamasına tepki için bir aracı ateşe verdi. Pasinler Belediyesi Özel Halk Otobüsü Başkanı Nusret Akgül,...

Google Haberlere Abone ol
Belediye başkanına kızıp midibüsü ateşe verdi

Erzurum’un Pasinler Belediyesi'nde yolcu taşımacılığı yapan kooperatif yetkilileri, belediyenin kendi otobüsleriyle yolcu taşımaya başlamasına tepki için bir aracı ateşe verdi.

Pasinler Belediyesi Özel Halk Otobüsü Başkanı Nusret Akgül, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin Pasinler’e yolcu taşımacılığı başlatmasına tepki göstermek amacıyla İhsan Toraman Caddesi üzerinde halk otobüsü sahipleriyle bir araya gelerek basın açıklamasında bulundu. Akgül, Pasinler Belediyesi ile 2007'de imzalanan sözleşme gereği yolcu taşıma hakkının sadece kendilerinde olduğunu söyledi.

Pasinler Belediyesi ile Hasankale Turizm Nakliyat Ticaret Ltd. Şti. arasında 2007'de 15 yıllık sözleşme imzalandığını, bu süre içinde Pasinler-Erzurum arasında geliş gidişlere yönelik yolcu taşıma işleminin sadece kendileri tarafından yapılacağını belirten Akgül, belediyelerin açıkça suç işlediğini iddia etti.

Pasinlerin nüfusunun giderek azalmasına rağmen, sözleşme gereği 7 yıldır her gün 10 midibüsle yolcu taşıdıklarını belirten Akgün, "Bununla ilgili Pasinler Belediyesi ile Hasankale Turizm Nakliyat Ticaret Ltd. Şti. arasında sözleşmemiz var. Belediye kendi araçlarıyla taşımacılık yapmayacaktı. İnsanların dişinden tırnağından artırarak, aldıkları otobüslerle ekmek parasını çok gördüler. Bu uygulama açıkça bir zulümdür. AKP'li belediye başkanının bu tutumuna Başbakan'ın sessiz kalmayacağını düşünüyorum." dedi.

Basın açıklamasını öğrenen Pasinler Belediye Başkanı Ünsel Sertoğlu’nun yanında bir grup vatandaşla birlikte olay yerine geldi. Vatandaşlara; 'Burayı boşaltın, yoksa burayı yakarım’ sözüne tepki gösteren bir kooperatif üyesi, 'Sen değil ben yakarım' diyerek midibüsü ateşe verdi. Kısa sürede alev alan midibüs tamamen kullanılamaz duruma geldi. Geniş güvenlik önlemi alan polis, Pasinler Kaymakamlığının devreye girmesiyle vatandaşları olay yerinden uzaklaştırdı.

CİHAN

Yorumlar