Belediye başkanına bombalı saldırıyı yapan Suriyeli çıktı

Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla’ya bombalı saldırı düzenleyen kişi Suriyeli çıktı. Ahmet Hasan Derviş adındaki bombacının 4 ay çadır kentte kaldığı belirlendi. Bombacıya yardım ve yataklıkta bulunan 6 kişi ise gözaltına...

Google Haberlere Abone ol
Belediye başkanına bombalı saldırıyı yapan Suriyeli çıktı

Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla’ya bombalı saldırı düzenleyen kişi Suriyeli çıktı. Ahmet Hasan Derviş adındaki bombacının 4 ay çadır kentte kaldığı belirlendi. Bombacıya yardım ve yataklıkta bulunan 6 kişi ise gözaltına alındı.

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçe Belediye Başkanı Menderes Atilla’ya geçen günler bombalı saldırı düzenlendi. Belediye başkanının güzergahında, Ceylanpınar girişinde bir araca yerleştirilen bomba geçiş sırasında patlatıldı. Saldırganlar bombalı saldırıdan kurtulan başkana uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Olay sonrası polis geniş çaplı soruşturma başlattı. Bombalı saldırıda kullanılan aracın Akçakale’de alındığı öğrenilirken pazarlık sırası güvenlik kameralarına yakalandı. Polis soruşturma kapsamında 2’si Suriyeli 2 Akçakaleli olmak üzere yardım ve yataklıkta bulunan 6 kişiyi gözaltına aldı. Şüpheliler gün içinde adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Olayda kullanılan aracın plakasının 63 FF 929 olduğu belirlendi. Saldırıda araca sıkıştırılmış 6 kilo TNT patlayıcının yerleştirildiği öğrenildi. Söz konusu aracın Akçakale ilçesinde satın alındığını belirleyen ekipler, uzaktan kumandalı el yapımı bombayı yerleştirdiği öne sürülen Suriye uyruklu Ahmet Hasan Derviş’in yakalanması için çalışıyor.

BOMBACI BULUNAMIYOR

Bombacıya yardım ve yataklık edenler gözaltına alınırken bombacının izine rastlanılmıyor. Yaklaşık bir yıl önce Suriye’deki iç savaştan kaçarak Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesine gelen bombacı Ahmet Hasan Derviş, Süleymanşah Çadırkente yerleştirilmiş. Burada 4 ay kadar kaldıktan sonra Çadırkentten kaçtığı ve bir daha izine ulaşılmadığı bildirildi. Şuan her yerde aranan bombacının halen Şanlıurfa sınırları içinde olduğu tahmin ediliyor. CİHAN

Yorumlar