Belediye Başkanı Türkyılmaz: Bizde rüşvet, yolsuzluk yok, haksızlık da olmayacak

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Bizim belediyemizde torpile gerek yok, rüşvet yok, yolsuzluk yok, uğursuzluk da olmayacak, haksızlık da.” dedi. Mudanya Belediye Meclisi’nin mayıs ayı olağan meclis toplantısında görevlerine...

Google Haberlere Abone ol
Belediye Başkanı Türkyılmaz: Bizde rüşvet, yolsuzluk yok, haksızlık da olmayacak

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Bizim belediyemizde torpile gerek yok, rüşvet yok, yolsuzluk yok, uğursuzluk da olmayacak, haksızlık da.” dedi.

Mudanya Belediye Meclisi’nin mayıs ayı olağan meclis toplantısında görevlerine son verilen taşeron işçilerin durumları ele alındı. Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıda, gündem maddelerinin görüşülmesi ardından gündeme alınan 12 önerge görüşüldü. MHP grubu tarafından verilen önergede, yerel seçimler ardından belediyede yapılan görev değişiklikleri ve görevlerine son verilen işçiler hakkında bilgi istendi.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, bu konudaki bilgiyi yazılı ya da sözlü olarak gruplara aktaracağını ifade etmesi ardından, AK Parti Grup Sözcüsü Kadir Kahraman, iş akitleri feshedilen işçilerin hangi kriterlere göre işten çıkartıldığı konusunda meclisin ve kamuoyunun açıklama beklediğini kaydetti. Başkan Türkyılmaz’ın söylemleri ile eylemleri arasında çelişki gördüklerini söyleyen Kahraman, Başkan’ın 30 Mart itibariyle parti kimliğini bırakarak herkesin başkanı olması gerektiğinin altını çizdi.

“GÖRÜŞLERİNE SAYGI DUYUYORUM”

Göreve geldiklerinde, belediyedeki personelin iş ve işleyişine yönelik gözlemlerini paylaşan Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, belediyedeki hizmet anlamında yeterli olup olmadığına bakarak performanslarına karar vermeye çalıştıklarını söyledi. “İşbaşından beri adama göre iş olmaz, işe göre adam olur dedik” diyen Türkyılmaz, “Bizimle çalışacak arkadaşlara ihtiyacımız vardı. Hangi partide olduğu hiç önemli değil. Başka partinin bayrağını salladığı halde şu anda halen bana bağlı sorumlu bir birimde çalışan kardeşlerim var. Ben onların dünya görüşüne, parti görüşüne saygı duyuyorum. Eğer bu belediyenin çalışanıysa hakkını verecek. Mudanya’nın hakkını kimseye yedirtmem deyişimde de bu anlam var.” diye konuştu.

“UYUŞTURUCU İLLETİYLE BİRLİKTE MÜCADELE EDELİM”

Görevlerine son verilen, aralarında kadrolu işçilerin de olduğu taşeron işçilerin durumuyla ilgili konunun siyasete çekilmemesi gerektiğini ifade eden Türkyılmaz, “Benim bu çıkışlarla ilgili bir etkinlikte gazetecilerin sorusu üzerine yaptığım söylemlerle ilgili yargıya da gitmişler. İyi de yapmışlar. Çıkarılanların çoğunu tanımıyorum. Bunlar içinde yolsuzlukla soruşturma kapsamında olanlar da var, uyuşturucu kullananlar da. Siyasete çekmek isteyen o kardeşlerime sesleniyorum. Gelin sizlere yardımcı olalım, uyuşturucu illetinden kurtulmanız için sonuna kadar birlikte mücadele edelim. Yalnız kimse bu konuyu siyasete alet etmesin.” dedi.

CİHAN

Yorumlar