'Belediye başkanı taşeron işçileri dağ dikenlerini ıslaha gönderdi' iddiası

Denizli’nin Çivril ilçesi AK Partili Belediye Başkanı Gürcan Güven'in, 23 Nisan günü taşeron işçileri Gümüşsu Dağı'ndaki dikenli araziye ıslah çalışmasına gönderdiği ileri sürüldü.

Google Haberlere Abone ol
'Belediye başkanı taşeron işçileri dağ dikenlerini ıslaha gönderdi' iddiası

Denizli’nin Çivril ilçesi AK Partili Belediye Başkanı Gürcan Güven'in, 23 Nisan günü taşeron işçileri Gümüşsu Dağı'ndaki dikenli araziye ıslah çalışmasına gönderdiği ileri sürüldü. Belediyede çalışan işçilerin üzerinde baskı kurulmaya çalışıldığını öne süren işçiler, yeni belediyenin yönetime gelmesiyle birlikte işçilerin günlük çalışma saatleri belirli bir alan ve bölge tanımlaması ve görev tanımlaması yapılmadan tamamı ile keyfi uygulamalarla biçimlendirildiğini öne sürüyor.

Taşeron işçiler adına Çivril Belediyesi önünde açıklama yapan Necdet Çakmakçı, yeni başkanın keyfi görevlendirmeler yaptığını öne sürdü. Çakmakçı, “Gecenin geç saatinde iş bırakan işçiler, sabahın erken saatlerinde göreve çağırılarak kendilerine gerekli ekipman ve donanım sağlanmadığı gibi, görev bilgisi ve tecrübesi olup olmadığına dikkat edilmeden farklı alanlarda çalışmaya zorlanmaktadır. Bunlarla birlikte sürekli hakaret ve tehditlere maruz kalan işçilerin sabrı taşmıştır.” dedi.

23 Nisan günü yaşananların, taşeron işçilere yapılanın zulüm olduğunu belirten Çakmakçı, “23 Nisan günü tatil olmasına rağmen birkaç saatlik fazla mesai ücreti karşılığı çalışacakları söylenip, belediyenin önünde toplanmaları sağlanan işçiler, hem iki saatlik işimizi yapar hem çocuklarımızın bayram kutlamalarını izleriz diye düşünürken, bir araca bindirilerek nereye gittiklerini bilmeden yola çıkartılmışlardır. İki saat diye başlayan ek mesai akşam saatlerine kadar devam ettirilmiştir. Ayrıca, çalışma koşullarına uygun giyim ve ekipmanları da bulunmayan işçiler, aç susuz Gümüşsu Dağı'nda dikenli arazide ıslah çalışması yapmışlardır. Arazide aç kalan işçiler kendi olanaklarıyla öğle yemeği için gittikleri lokantadan yemeklerini yemeden yeniden işbaşı yapmaları konusunda zorlanmışlardır. Bu durum orta çağ Avrupasında bile görülmeyen bir zulümdür.” diye konuştu.

Belediye işçilerinin aslen uzmanlık alanı doktor olan başkanın seçilmesiyle birlikte daha sağlıklı koşullarda çalışmayı beklerken çalışma ortamı ve psikolojileri bozulduğunu savunan Çakmakçı, “Sayın Gürcan Güven, başkan seçilmeden önce ‘hizmet odaklı belediyecilik yapacağız’ derken seçilmesiyle birlikte kendi görüşünden olmayan personelden intikam alırcasına icraata bulunmuştur. Belediye başkanının değişmesi ile birlikte taşeron şirket bünyesinde asgari ücretle çalışan 75 işçi üzerinde bu tür uygulamalar sorumsuzca devam etmekte, kendilerine sürekli işten artırılacaklarına ilişkin tehditler yapılmaktadır. Bunlarla birlikte, belediyede amir ve sorumluların belirsizliği işçileri her sabah ayrı bir amirle sorumlu bir çalışma gününe başlatmıştır. Bir amirin verdiği izni diğer amirler iptal etmektedir.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar