Belediye başkanı seçildi, ilçe girişine 'haramili' afiş astı

Zonguldak’ın 24 bin 100 nüfuslu Kilimli ilçesinin girişine asılan 'Haramilerin saltanatını devirerek, korku imparatorluğuna son veren onurlu Kilimli halkına sonsuz teşekkürler – Kilimli Belediye Başkanı Ali Aslankılıç' yazılı afiş dikkat çekiyor.

Google Haberlere Abone ol
Belediye başkanı seçildi, ilçe girişine 'haramili' afiş astı

Zonguldak’ın 24 bin 100 nüfuslu Kilimli ilçesinin girişine asılan 'Haramilerin saltanatını devirerek, korku imparatorluğuna son veren onurlu Kilimli halkına sonsuz teşekkürler – Kilimli Belediye Başkanı Ali Aslankılıç' yazılı afiş dikkat çekiyor. Afişin arka kısmında ise 'Baskın, şantaj ve rüşvetlere boyun eğmeyen onurlu Kilimli halkına teşekkürler' yazısı yer alıyor.

Vatandaşların dikkatini çeken afişi astıran Kilimli Belediye Başkanı Ali Aslankılıç, seçim sonrası ziyaret yoğunluğunun ardından konuyla ilgili detaylı bir açıklama yapabileceğini söyledi. Aslankılıç, “Seçim sonrası halkın belediyemize yoğun bir ziyareti var. Hayırlı olsun demek için geliyorlar. Akşam saatlerine kadar bu ziyaretler devam ediyor. O yazıyla ilgili detaylı açıklamayı ziyaret programlarından sonra yapılır.” dedi.

Kilimli ilçe sınırında esnaflık yapan Selami Ortakasapbaşı, yazıyı görünce şaşırmadığını söyledi. Ortakkasapbaşı, şunları söyledi: “Bana göre yerinde bir yazı. Helal olsun başkana. Kilimli’ye büyük bir pazar yeri kurulurken pazarcı esnafı mağdur edildi. Pazarcılar eski başkan Seçkin Özdemir’e gidip mağdur olduklarını söylemiş. O da ‘Seçimden sonra yaparız’ demiş. Öyle bir şey yok. Benim kardeşim Kilimli’de pazarcı. Devamlı gidip görüyorum. Adamlar pazar yeri için destek oldular, ama oradan yer bile alamadılar. Tozun toprağın içinde pazarcılık yapıyorlar. En çok bu tepki çekti. Pazarcı esnafı mağdur edildi, o yüzden oy vermediler. Lokum dağıtmakla yemek söylemekle bu iş olmaz.”

ESKİ BAŞKAN YARGILANMIŞTI

Kilimli Belediyesi’nde 2010 yılında yaşanan hurda soruşturmasında AK Partili Belediye Başkanı Seçkin Özdemir hakkında zimmet ve zimmete iştirak iddiasıyla Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştı. Ayrıca Özdemir ile şu an belediye başkanı seçilen CHP'nin belediye başkan adayı Aslankılıç, mal varlığı ve yolsuzluk iddiaları üzerinden birbirlerini suçlamıştı. CİHAN

Yorumlar