Belediye Başkanı Gürkan'ın ilk sözü 'Beni devamlı eleştirin' oldu

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın makamına oturduktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada ilk sözü, "Beni devamlı eleştirin.

Google Haberlere Abone ol
Belediye Başkanı Gürkan'ın ilk sözü 'Beni devamlı eleştirin' oldu

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın makamına oturduktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada ilk sözü, "Beni devamlı eleştirin." oldu.

30 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde Belediye Başkanı seçilen CHP'li Recep Gürkan, rakiplerine fark atarak kazandığ makamına oturdu. Bugün mazbatasını İl Seçim Kurulu Başkanı Hakim İsmail Saltık’ın elinden alan Recep Gürkan, resmen göreve başladı. Mazbata teslimi nedeniyle Edirne Adliyesi yoğun günlerinden birini yaşadı. Yerel seçimlerinde belediye başkanı, il genel meclisi ve belediye meclis üyesi seçilen adaylar mazbatasını alarak göreve başladı. Mazbata teslimi öncesinde tüm partilerin temsilcileri arasında dostluk havası hakimdi. Mazbatalarını almaya gelenler önce birbirilerine tebrik etti. Ardından Edirne Belediye Başkanı olan Recep Gürkan, diğer partilerin il başkanlarını ve seçimlerde rakibi olan adaylarla el ele tutuşarak dostluk fotoğrafı verdi.
Mazbataların alınmasından sonra Başkan Gürkan ve yeni belediye meclis üyeleri Atatürk Anıtı’ndaki törene katıldı.

Gürkan’ın anıtı çelengi koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Ardından Belediye Bandosu ve Kırkpınar Davul-Zurna ekibi eşliğinde oluşturulan kortejle yeni başkan ve meclis üyeleri belediyeye yürüdü. Recep Gürkan Belediye hizmet binası girişinde davul ve zurnalar, halkoyunları gösterisi ve çiçeklerle karşılandı.

Binanın girişinde kendisini karşılamaya gelen vatandaşlara hitap eden Gürkan, 2009 seçimlerinde Edirne halkının oylarıyla bu binaya asılan bayrağın 10 Şubat tarihinde indirildiğini söyledi.
30 Mart tarihinde sizlerin onu tekrar yerine diktiğini belirten Gürkan, "30 Mart bana diyorlar ki, devir-teslim yapacak mısınız? Yaptım arkadaşlar. 30 Mart’ta o devir teslimi siz yaptınız. Edirne halkı yaptı. Biz devir-teslimimizi seçim akşamında sizlerin oylarıyla yaptık. Bugün de sizlerin verdiği oylarla, güvenlere göreve başlıyoruz." dedi.

Bugünden itibaren kendilerine oy veren veya vermeyen 150 bin Edirnelinin belediyesi ve başkanı olduğunu vurgulayan Gürkan, "Benim için bir tek siyaset var. O da Edirne’nin ve Edirnelilerin kazanacağı siyaset. Hep birlikte bunu yapacağız bütün partilerle bütün meclis üyelerimizle. Bugün ilk icraatımız Edirne Belediyesi yazısı önüne T.C. harflerini koydurarak göreve başladık.” Diye konuştu.
Gürkan, yoğun kalabalık arasında Edirne Belediye Başkanlığı makamına geçerek koltuğuna oturdu.
Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan yeni Başkan Gürkan, Cenab-ı Allah’ın Edirnelilerin oylarıyla bu şehre hizmet etmeyi kendilerine nasip ettiğini belirterek “Allah utandırmasın, mahcup etmesin." diye konuştu.

"LÜTFEN BİZİ ELEŞTİRMEYE DEVAM EDİN"

Basın mensuplarından kendisini eleştirmesini isteyen Gürkan, "Bunu çok samimi olarak söylüyorum. Çünkü, eleştirilerin bizlerin doğruları bulmamızda çok etkili olacağına yürekten inanıyorum. Her türlü eleştirilere açığız. Buna sonuna kadar saygılı olacağız. Bugünden itibaren Edirne Belediyesi’nde hiçbir basın mensubu için hiçbir tahdit, hiçbir sınırlama ve engelleme olmayacaktır. Bunların tümü kalkmıştır. Bundan sonra da olmayacaktır. Her gazeteci her basın emekçisi bizim çok önemlidir, çok değerlidir. Çünkü sizler olmazsanız biz halka ne bildiklerimizi, ne inandıklarımızı, ne yaptıklarımızı ne de yapacaklarımızı anlatabiliriz. O anlamda basına karşı davranışlarımız adil, eşit ve aynı ölçüde olacak. Bunu özellikle altını çizerek söylemek istiyorum." açıklamasını yaptı.

"PRENSİBİM GEREĞİ KOLTUĞU DEĞİŞTİRDİM"

Bir gazetecinin başkanlık koltuğunu değiştirdiniz sorusu üzerine Gürkan, bunun kişilerle ilgili bir durum olmadığını kendi prensibi olduğunu ifade etti.
Her göreve başladığı yerde bir tek makam koltuğunu değiştirdiğini ve burada da onu yaptığını dile getiren Gürkan, “Onun dışında bir değişiklik yok. Bu binanın aslının bir prestij binası olması gerekir. Belediyenin hizmet üniteleri çok dağınıktır. Fakat şu anda ona bakacak lüks içerisinde değiliz. Borçlarımız var. Kentle ilgili acil üretmemiz gereken hizmetler var. Onları önce çözelim. Buna da bakacağız.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar