Belediye Başkanı Dede esnafa veda etti

Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, kent merkezindeki esnaflara veda ziyaretinde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Belediye Başkanı Dede esnafa veda etti

Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, kent merkezindeki esnaflara veda ziyaretinde bulundu. Dede, “Bana güvendiniz, bir dönem milletvekilliği ve iki dönem de belediye başkanlığı gibi ulvi görevleri verdiniz. Ben de gerek milletvekili ve gerekse belediye başkanlığı dönemlerimde sizlerin güvenine layık olmaya çalıştım. Muşlu olmakla devamlı onur ve gurur duydum.” dedi.

Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, esnafları tek tek ziyaret ederek veda etti. Başkan Dede, “Bana güvendiniz, bir dönem milletvekilliği ve iki dönem de belediye başkanlığı gibi ulvi görevleri verdiniz. Ben de gerek milletvekili ve gerekse belediye başkanlığı dönemlerimde sizlerin güvenine layık olmaya çalıştım. Muşlu olmakla devamlı onur ve gurur duydum. Hiçbir zaman Muş’un ve Muşlunun başını yere eğdirecek tutum ve davranış içinde bulunmadığım gibi, böyle bir ortamı yaratanlara da anında müdahale ettim. Ben bu şehre sevdalıyım, borçluyum, ekmeğini yedim, suyunu içtim. Burası beni büyüten şehirdir. Hizmette kendim için işin maddi boyutuyla ilgilenmedim, belediyemin sağlıklı yürümesi için cebimden harcamalar yaptığım ve maaşımı almadığım çok ay olmuştur.” diye konuştu.

“Allah’ıma şükür, çaldı çırptı, kendisine ve yakınlarına menfaat temin ettirdi dedirtmedim” diyen Başkan Dede, çalmak isteyenlere de müsaade etmediğini kaydetti. Belediyede yetim hakkının bulunduğunu vurgulayan Başkan Dede, şunları ifade etti: “Beytülmal olan belediyemin kasasını her şeyin üstünde tuttum. Zaman zaman hemşehrilerim beni yanlış anladılar, yerden göğe kadar haksız oldukları halde hakaretlere maruz kaldım. Personellerimizin dövüldüğü zamanlar da oldu, yine hizmetten yılmadım. Yapım itibariyle dik durdum ve doğruluktan taviz vermedim. Beni yetiştiren kadirbilir Muş halkının desteğini her zaman yanımda gördüm, minnettarım. Şeriatsız, kanunsuz iş yaptı isem hakkınızı bana helal etmeyin. Hizmet kimliğimi unutanlar olabilir, kavgacı kimliğimle beni anmak isteyenlere sorum var? Kiminle kavga etti isem nedeni yolsuzluk, şeriatsızlık yüzünden olmuştur. Bugüne kadar yürütmüş olduğumuz iş ve hizmetlerde varsa hukuksuzluk ve haksızlık iddiaları, var olanlara diyorum ki ben buradayım.”

“ELİNDE BİLGİ, BELGE OLDUĞUNU İDDİA EDEN VARSA BUYURSUN”

Hiçbir şekilde yolsuzluğa geçit vermediğini belirten Başkan Dede, şunları söyledi: “Daha önce defalarca elinde bilgi, belge, olduğunu iddia edenler var ise adli mercilere müracaat etmesi yolunda çağrıda bulundum. Belediye başkanı olarak hizmete başladığımdan bugüne kadar ilimizin çehresinde neler değiştirildiğini takdirlerinize bırakıyorum. Bu hizmetleri yaparken bakanlık ve hazine yardımı almadan tamamen belediyemiz öz kaynaklarıyla kendi yağımızda kavrularak yürüdük. Gururla söylemem gerekiyor ki TEDAŞ dışında hiçbir kurum kuruluş ve şahıslara borcumuz bulunmamaktadır. 2004/2014 yılları arasında halkımızın rahat ortamda dinlenebilmesi, çocuklarımızın çocukluklarını yaşayabilmeleri ve daha yeşil bir Muş hedefledik. Atatürk Bulvarı'nda üst geçitten Karayolları Kavşağı, Bitlis istikametine doğru olan yolda terminal kavşağına kadar orta refüjler ağaçlandırıldı ve çimlendirildi. Engelliler Parkı, Necmettin Dede Parkı, Yeşilce Parkı, Sunay Parkı, Reis Konağı Parkı ve Gençlik Parkı adı altında 16 dönüm alanda park yaptık. 1 Nolu su terfi merkezi yanında 15 dönümlük alanda Kadir Turan mesire ve piknik yeri düzenlendi. Bu alanlarda çocuk oyun gurupları bırakılarak çocuklarımızın daha rahat ortamda piknik yapmaları sağlandı. Görev süremiz içerisinde 140 km asfalt, yaklaşık 209 bin metrekare parke ve 87 bin bordür döşendi. 1984 yılında İller Bankası Van Bölge Müdürlüğü tarafından döşenen ve ihtiyaca cevap vermeyen şehir su şebekesi ana isale hatları ve dağıtım şebekeleri yenilendi. 1980’li yıllarda yapılan ve iptidai şartlarda hizmet veren Kaniya Dengi mevkiindeki kapitajlar yenilenerek toplam 4 adet yeni kapitaj yapılarak bu kaynaklardan saniyede ortalama 100 litre su elde edilmiştir. 7 adet su deposunda sağlıklı otomatik klorlama sistemi kuruldu. Kanserojen madde içeren asbest borular sökülerek çelik borular döşenmiştir. İlimiz için saniyede 200 litre içme suyu yeterli miktarda gelmekte iken şehrimize saniyede 350 litre su verilmektedir. Salgın hastalıklara davetiye çıkaran, insan onuruna yakışmayan eski şebeke sistemi yenilenmiş, tüm depoların bakım onarım ve temizliği yapılmıştır. 1980’li yıllarda yapılan ve ihtiyaca cevap veremeyen kanalizasyon çalışmalarında büyük mesafe katedildi. Yeşilce Mahallesi, Karne Deresi başta olmak üzere değişik mahallelerde 20 km yeni kanalizasyon hattı tesis edildi. Yıllık ortalama 10 km uzunluğunda rögar ve boru içi temizliği yapıldı. 3 adet kuka ve 1 adet vidanjör hizmete sunuldu.”





CİHAN

Yorumlar