Belediye Başkan Yardımcısı'nı yaralayan zanlı tutuklandı

Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur'u silahla yaralayan zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bandırma'da dün tartıştığı 25 yaşındaki Hasan K.'nin silahlı saldırısına uğrayıp, bacağından yaralanan...

Google Haberlere Abone ol
Belediye Başkan Yardımcısı'nı yaralayan zanlı tutuklandı

Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur'u silahla yaralayan zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bandırma'da dün tartıştığı 25 yaşındaki Hasan K.'nin silahlı saldırısına uğrayıp, bacağından yaralanan Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur'un tedavisi devam ederken, zanlı Hasan K. ise bugün çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. İddiaya göre olay, önümüzdeki günlerde Kuş Cenneti'nde yapılacak festival için Hüseyin K.'ye lunapark kurması için yer sözü veren Ozan Onur'un, bu yeri belediyeye daha fazla ödeme yapan Akhisarlı bir işletmeciye tahsis ettiği için Hüseyin K.'ye, festival alanında başka bir alan tahsis etmek için buluştukları sırada yaşandığı öğrenildi. Görgü tanıkları, konuşmaların sakin bir şekilde devam etiği sırada, Hüseyin K.'nin otomobilini süren akrabası olan Hasan K.'nin bir anda tabanca ile Ozan Onur'a üç el ateş ettiğini, kurşunların Ozan Onur'un her iki bacağına isabet ettiğini söylediler.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ile Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, bugün konuyla ilgili olarak gazetecilerin sorularını yanıtladı. CHP'li yerel yönetimlerin, şiddete, ranta ve baskıya boyun eğmeden, halkın menfaatlerini korumaya devam edeceğini söyleyen Havutça, "Afrika ülkelerinde bile hiç kimse eline silah alıp hak iddia etmeye kalkamaz. Eğer böyle olursa ülkede ne hak ne adalet nede barış kalır. Zanlının bağımsız yargı karşısında mahkum olması için elimizden geleni yapacağız." dedi.

Bacağından 3 kurşunla yaralanan Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur, Bursa'da Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ameliyat edilecek. Bandırma Belediye Başkanı CHP'li Dursun Mirza, bu olaydan sonra belediyede alınan önlemleri artıracaklarını söyledi. Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ,Bandırma Devlet Hastanesi'nde yatan ve hayati tehlikesi bulunmayan Ozan Onur'un, önümüzdeki günlerde Bursa'ya sevk edilip Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde ameliyat edileceğini söyledi. Belediye'de alınan güvenlik önlemlerini artıracaklarını belirten Mirza, "Yapılan bu saldırıyı nefret ve şiddetle kınıyoruz. Herkese yardımcı olmak için tüm gayreti gösteren Ozan Onur'a yapılan bu saldırı çok manidardır. Bu güne kadar yerel yönetim olarak büyük bir gayret ve samimiyetle herkesin yararına işler yapmaya çalıştık. Buradan söylüyorum bize kimse şiddet ve zorbalıkla iş yaptırmaya kalkamaz. Biz bu işe girdiğimizde bir çok zorluklarla karşılaşacağımızı biliyorduk. Bedeli ne olursa olsun doğru işler yapmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar