Belediye başkan adayları yağmur duasında bir araya geldi

Kurak geçen sonbahar ve kış mevsimi ile birlikte yurdun çeşitli yerlerinde özellikle çiftçiler bir araya gelerek yağmur duasına çıkıyor.

Google Haberlere Abone ol
Belediye başkan adayları yağmur duasında bir araya geldi

Kurak geçen sonbahar ve kış mevsimi ile birlikte yurdun çeşitli yerlerinde özellikle çiftçiler bir araya gelerek yağmur duasına çıkıyor. Ankara'nın Güdül ilçesi Boyalı köylüleri, Güdül Belediye Başkan adaylarının da katılımıyla yağmur duasına çıktı.

    Boyalı köyü halkının düzenlediği yağmur duası davetine katılan siyasiler yemekten sonra sohbet etti. Güdül Bağımsız Belediye Başkan adayı Durcan Sağırlı, “Yağmur topraklarımızın daha verimli olması ve çiftçilikle uğraşan vatandaşlarımız için çok önemli. Yağmursuzluk büyük sıkıntı vermişti çiftçi kardeşlerimize. Çok şükür ki yaptığımız yağmur duasından sonra, güzel bir yağmur yağdı. İnşallah daha çok yağmasını arzu ediyoruz ve bunun için dua ediyoruz. Sadece Güdül ilçemizde değil yurdumuzun bir çok yerinde barajlar ve suların çekilmesi çok büyük sıkıntılar getirir. İlçemizde çay ve akar sularımızın çekilmesi kuraklığın başlaması ham çiftçi kardeşlerimiz hem de hayvancılık yapan kardeşlerimiz için büyük problem.” dedi.

    Sağırlı, Güdül’de sebze üretimi yapan çiftçilerimize üç bölgede yer almak üzere soğuk hava deposu yapmak istiyoruz. Bu ürünlerin üretildiğinde daha taze ve değerini koruyarak saklayabilecekleri modern soğuk hava depolarını yaparak tarımla uğraşan vatandaşlarımızın hizmetine sunmak istiyoruz. Bunun yanında sulama kanallarını da onarımının yapılıp yeniden sağlıklı bir şekilde çalışır duruma getirmek istiyoruz. Bir başka projemiz hayvancılıkla ilgili olacak. Güdül ilçemizde süt ve süt ürünleri ile ilgili bir tesis kurup Güdül markası ile üretim yapmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

    Yağmur duasına Bağımsız Güdül Belediye Başkan adayı Durcan Sağırlı, Milliyetçi Hareket Partisi Güdül Belediye Başkan adayı Nurettin Yiğitel, Ak Parti Güdül Belediye Başkan adayı Hava Yıldırım, Ak Parti Büyükşehir Belediye Encümen adayı Muzaffer Yalçın ve çok sayıda vatandaş katıldı. CİHAN

Yorumlar