Belediye başkan adayları: Sandık sonuçları vatandaştan gizlenmemeli

Kahramanmaraş’ta MHP VE CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayları, sosyal medyada yer alan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Gülcü'nün tüm il emniyet müdürlerine gönderdiği iddia edilen, "AA dışında hiçbir kuruma bilgi verilmeyecek" talimatını değerle.

Google Haberlere Abone ol
Belediye başkan adayları: Sandık sonuçları vatandaştan gizlenmemeli

Kahramanmaraş’ta MHP VE CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayları, sosyal medyada yer alan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Gülcü'nün tüm il emniyet müdürlerine gönderdiği iddia edilen, "AA dışında hiçbir kuruma bilgi verilmeyecek" talimatını değerlendirdi. Seçim sonuçlarının tek haber ajansına verileceği yönündeki iddianın basın özgürlüğüyle bağdaşmadığını dile getiren başkan adayları, sadıktan çıkan sonucun vatandaştan gizlenmemesi gerektiğini ifade etti.

CHP Kahramanmaraş Büyük Şehir Belediye Başkan adayı Ünal Ateş, yasalarla seçim usulünün belirlendiğini kaydetti. İddiaları, seçim sonuçlarını maniple etmeye yönelik çalışma olarak değerlendiren Ateş, "Bu tamamen seçim sonuçlarını maniple etmeye yönelik bir durum. Böyle bir şey olamaz, bunu asla kabul etmiyoruz. Seçimlerin nasıl yapılacağı yasalarla belirlidir, bizde gizli oylama, açık tasnif usulü seçimler yapılır ve seçimlerin tüm bilgileri vatandaşlara açık olmak zorundadır. Bu seçimlere hile karıştırmaya yönelik tutum olarak değerlendirilebilir. Twittren yasaklanması, Yotube’nin kapatılması, seçim sonuçlarının milletten gizlenmesi, milletin haber alma özgürlüğünün engellenmesi kabul edilebilir bir durum değil." diye konuştu.

MHP Kahramanmaraş Büyük Şehir Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Tahir Akgemci de iddiaların insanları kuşkulandırdığını belirtti. Sonuçların tüm basın kuruluşlarıyla paylaşılması gerektiğini vurgulayan Akgemci şöyle konuştu: "Seçimin şeffaflığı ilkesi gereği son derce yanlış. Türkiye tekrar eski günlere mi dönüyor? Diye düşündürüyor insan. Açık tasnifle bunu herkesin gözü önünde tasnif edilip sonuçları herkesin alıp seçim kurulunun yasak ilanı kaldırılınca da ilan edilmesi Türkiye’de usul haline gelmiştir. Bunu tek bir ajansa verilmesi bazı kuşkuları beraberinde getiriyor. Bunlara dikkat etmek lazım. Açıklamaların tüm basın kuruluşlarına verilmesi en doğrusu olur."




CİHAN

Yorumlar