Belediye Başkan adayları oylarını kullandı

Edirne’de yaklaşık 45 günden bu yana seçim çalışmalarını sürdüren adaylar sandık başına gitti.

Google Haberlere Abone ol
Belediye Başkan adayları oylarını kullandı

Edirne’de yaklaşık 45 günden bu yana seçim çalışmalarını sürdüren adaylar sandık başına gitti.
Yaklaşık 108 bin seçmenin bulunduğu merkezde insanlar sabah saatlerinden itibaren oy kullanma merkezlerine akın etti.

Seçimlere yoğun ilginin gösterildiği günün ilk yarısında adaylar da oy kullanacakları okullara geldi.
İlk olarak AK Parti Edirne Belediye Başkan adayı Ahmet Günşen, oy kullanacağı İlhami Ertem Lisesi’ne geldi. 1228 numaralı sandıkta aile fertleriyle birlikte oyunu kullanan Günşen, burada yaptığı açıklamada, kendisine oy veren vermeyen bütün herkesi canı gönülden kucakladığını belirtti. Günşen, "Biz seçim çalışmaları boyunca da ayrıştıran, ötekileştiren, karalayan bir siyasetçi olmayacağımızı, böyle söylemde olmayacağımızı söyledik. Bugün seçim günü oyumu kullandım. Hiç kimseyi ve hiçbir partiyi kötülemeden, karalamadan herkesi kucaklayarak geldik. Sözümde de durdum, durmaya da devam edeceğim. Netice itibariyle biz görevimizi yaptık. Bu bir demokratik yarıştır. Seçimler, milletin hakemliğine başvurmaktır. Millet, hakemdir. Milletimiz, halkımız sevgili hemşerilerimiz kimi takdir etmişlerse demokrasi kültürü içerisinde başımızın üstünde yeri var." ifadelerini kullandı.

AKP adayının okuldan ayrılmasının ardından CHP Edirne Milletvekili ve Belediye Başkan adayı Recep Gürkan aynı okula geldi. 1219 numaralı sandıkta oyunu kullanan Gürkan, uzun kampanya sürecinin ardından bugün bütün ülkede özgür ve demokratik bir ortamda seçimlerin yapıldığını söyledi.
Seçimlerle ilgili söylenen çok şeyin olduğunu belirten Gürkan, "Çok iddialar var. Ama CHP olarak biz Türkiye’nin her yerinde sandıklara sahip çıkmaya çalışıyoruz. Umuyorum ki, adil bir seçim olur. Şeffaf bir seçim olur. Gizli oy, açık sayımın tam olarak uygulandığı bir seçim olur." dedi.

12 yıldır ülkeyi yöneten ve 3Y ile mücadele edeceklerini belirterek Y sayısını 5’e çıkaran iktidarın bu seçimde Türk milletinden gereken cevabı alacağına yürekten inandığını belirten Gürkan, "Sabahtan beri sandıkları geziyorum. Gezdiğim her sandıkta herkes artık isyan noktasına gelmiş. Yaşam tarzına müdahaleye, özgürlüklerin kısıtlanmasına, basına sansüre, basın mensuplarının cezaevine atılmasına, askerlerin cezaevine atılmasına, bilim adamlarının tutuklanmasına diğer yandan Twiter, Youtube yasaklanmasına, internet erişimine yasağa kadar her şeyde ülkemizin diktatörce yönetilmesine isyan edecek hale gelmişler. Ben bugün Türk milletinin bu iktidara gereken dersi sandıkta, demokratik yollardan vereceğine yürekten inanıyorum." diye konuştu.

İlhami Ertem Lisesi’ne son olarak Demokratik Sol Parti (DSP) Edirne Belediye Başkan adayı Hamdi Sedefçi geldi. 1220 numaralı sandıkta oy kullanacak olan Sedefçi, sıranın uzun olması üzerine oy kullanmadan okuldan ayrıldı. Akşam saatlerine doğru okula yeniden geleceğini belirten Sedefçi, seçimlerin hayırlı, kazananın Edirne olması dileğinde bulundu.

Edirne’nin her zaman çağdaş, cumhuriyet kenti olduğunu dile getiren Sedefçi, "İnsanlarımız vefakar. Dost toplumudur. Bu vefakar insanların yapılan yanlışlara karşı duracağını ve Edirne adına bu yönde tercih yapacağını biliyorum. Bu akşam saatlerinde göreceğiz. Kazanan Edirne olsun. Hepimize hayırlı olsun." şeklinde konuştu.

MHP Edirne Belediye Başkan adayı Orhan Çakırlar Trakya Birlik İlkokulu 1347 numaralı sandıkta, Saadet Partisi (SP) Edirne Belediye Başkan adayı Sinan Tekin ise Halk Eğitim Merkezi Ek Hizmet Binası 1214 numaralı sandıkta oy kullandı. CİHAN

Yorumlar