Belçikalı yaşlı ve engelli turistler bahar dönemini Antalya'da geçiriyor

Belçikalı yaşlı ve engelli turistler 7 yıldır tatillerini Türkiye'de Antalya Manavgat'ta yapıyor.

Google Haberlere Abone ol
Belçikalı yaşlı ve engelli turistler bahar dönemini Antalya'da geçiriyor

Belçikalı yaşlı ve engelli turistler 7 yıldır tatillerini Türkiye'de Antalya Manavgat'ta yapıyor. İlkbahar döneminde Antalya bölgesine Belçika ve İskandinav ülkelerinde 60 yaş üstü 3 bin yaşlı ve engelli turist geliyor.
Belçikalı ve İskandinav ülke yaşlı ve engelli turistler tatil yapmada yazın Antalya'nın nemli ve sıcak havasından etkilendiği için ilkbahar dönemini tercih ediyor.
Belçikalı yaşlı ve engelli turistlerin, Türkiye dışında Yunanistan, İspanya, Fransa, Mısır, Tunus, İtalya ve Hindistan'a da gittiği belirtildi.
Belçika'nın Flaman Bölgesi Antwerpen şehri Uzw Deu Rehabilitasyon Merkezi'nde kalan 90 engelli ve yaşlı turist bu senede tatil tercihlerini Antalya'dan yana kullandı.
Uzw Deu Rehabilitasyon Müdürü Dr. Krista San Eyvole, proje kapsamında rehabitasyon merkezinde kalan yürüme engelli ve yaşlı turistleri 8 yıldır ilkbahar döneminde Antalya'ya tatile getirdiklerini söyledi. Belçikalı yaşlı ve yürüme engelli turistlerin tatil ayının 1 Nisan-30 Mayıs tarihleri arası olduğunu belirten Eyvole, "Nisan ve mayıs aylarının iklim yapısı Belçika ve İskandinav ülkesi 60 yaş üstü turistlere iyi geliyor. Yaz sıcağında gelmeyi tercih emiyorlar. Geçen yıl Belçika'dan 3 bine yakın engelli ve yaşlı turist Antalya'da tatil yaptı. Bu senede birinci tercihimiz Antalya oldu. Yaşlı ve engelli turistler nisandan mayıs sonuna kadar bölgede tatil yapmayı seviyor. " dedi.
65 yaşındaki yürüme engelli mimar Maria Wilntesn, 12 yıl önce Belçika Brüksel'de geçirdiği trafik kazası sonrası yürüme engelli kaldığını ve bir merkezde fizik tedavisinin sürdüğünü 5 yıldırda Manavgat'a arkadaşlarıyla tatile geldiğini ifade etti.
Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği(TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, Titreyen bölgesindeki tüm konaklama tesislerini ve doğal güzelliğinin Avrupalı yaşlı turistleri yılın 12 ayı ağırlamaya elverişli olduğunu söyledi.
Titreyengöl ve Sorgun'un Avrupalı yaşlı turistlerin tatil yapmasında cazip destinasyon olduğunu belirten Aydoğan, göl kenarının yaşlı ve engelli turistlerin yürüyüş yapması ve doğa ile başbaşa kalmada ayrıcalıklı yer olduğunu kaydetti.
Aydoğan, bahar döneminde Avrupa ve İskandinav ülkelerinin engelli ve yaşlı turistlerini ağırlamaya talip olduklarını ifade etti. CİHAN

Yorumlar