"Belalardan kurtulmanın yolu Ayasofya’yı cami olarak ibadete açmaktır"

Saadet Partisi Bafra İlçe Başkanı Mustafa Öcal, İstanbul’un fethi nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.İstanbul'un fethi ile tarihin akışı değiştiğini, bir çağ kapanıp yeni bir çağın açıldığını dile getiren Öcal, "İslam Medeniyeti...

Google Haberlere Abone ol
"Belalardan kurtulmanın yolu Ayasofya’yı cami olarak ibadete açmaktır"

Saadet Partisi Bafra İlçe Başkanı Mustafa Öcal, İstanbul’un fethi nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

İstanbul'un fethi ile tarihin akışı değiştiğini, bir çağ kapanıp yeni bir çağın açıldığını dile getiren Öcal, "İslam Medeniyeti Haçlı Birliğine karşı zafer kazanmıştır. 2 bin 500 yıldır tarih sahnesinde bulunan bir millet olarak pek çok devletler kurduk, devletler yaşattık. Nice ülkeler, şehirler, beldeler fethettik. Ancak, bunlardan biri var ki tarihimizin en önemli yüz akı, en büyük şeref levhasıdır. İşte bu 1453 İstanbul’un fethidir." dedi. Fethin sembolünün ise Ayasofya olduğuna dikkat çeken Öcal şöyle konuştu: "Bugün Ayasofya mahzun bir şekilde cami olarak ibadete açıldığı günü hasretle bekliyor. Daha fazla Ayasofya’yı cemaatsiz bırakmayalım. Ülkemizde felaketler, sıkıntılar, dertler üst üste geliyor. Bu musibetlerin gelişini bizler O Evliyaullah, O güzel komutan Sultan Fatihin Ayasofya Vakfiyesine, bedduasına bağlıyoruz. Bu sebeple Yaşadığımız sıkıntıları aşmak, fethi tamamlamak için Ayasofya’yı ibadete açmak mecburiyetindeyiz.

Fethin yıldönümünü buruk bir sevinç ve gururla yaşıyoruz. Fetih, yeni bir şeyleri açmak, başlatmak, idrak etmektir. Belli bir hedef, şuur ve gaye ile hareket edilerek gerçekleştirilir. Fethin amacı, kırıp, yıkmak değildir; aksine yapmak, düzeltmektir. Bugün gerek İstanbul, gerekse ülkemizin diğer bütün toprakları, Fatih’in ruhu ile hareket etmemizi, atalarımıza layık nesiller olma gayreti ile ülkemizi maddi ve manevi sıkıntılardan kurtarmamızı hak ve adalet üzere bir nizam kurmamızı gerektirmektedir. Erbakan Hocamızın belirttiği doğrultuda ilk hedefimiz 2. Yalta toplantısını gerçekleştirmek ve Yeni Bir Dünya'yı kurmaktır.Bu dileklerle 1453 İstanbul’un fethi bütün milletimiz için kutlu olmasını diliyor, bu fethe layık nesiller olmayı, tarih bilincini idrak edebilmeyi temenni ediyorum.”

CİHAN

Yorumlar