Beklenen yağış sel getirdi, okullar tatil edildi, büyük maddi kayıp var

Elbistan Ovası'na aralıksız yağan yağmur, sel yaşanmasına neden oldu. Köylerde ve Elbistan kent merkezinde okullar ve evler sular altında kaldı.

Google Haberlere Abone ol
Beklenen yağış sel getirdi, okullar tatil edildi, büyük maddi kayıp var

Elbistan Ovası'na aralıksız yağan yağmur, sel yaşanmasına neden oldu. Köylerde ve Elbistan kent merkezinde okullar ve evler sular altında kaldı. Görevliler sabaha kadar çalıştı. Alınan önlemler sayesinde can kaybının önüne geçildi. Elbistan, son yılların en büyük felaketlerinden birini maddi zararla atlattı. En son 1964 yılında görülen devasa sel, köylerde ve kent merkezinde korku ve paniğe neden oldu. Sel sularının geniş çevreyi etkilemesi ve Söğütlü Çayının taşması sonucunda akşam saatlerinde çay kenarında bulunan evlerde yaşayanlar tahliye edildi. Elbistan Belediyesine bağlı İtfaiye ekipleri ve güvenlik görevlileri vatandaşları megafonlarla kapalı alanlara girmemeleri konusunda uyardı. Belediyeye ait iş makineleri sabah saatlerine kadar sel sularının çevreyi etkilememesi için büyük uğraş verdi. Bir köprü sular altında kaldığı için trafik akışı sağlanamadı.

ETKİLENEN OKULLAR TATİL EDİLDİ

Esentepe Mahallesi'nde bulunan Elbistan Anaokulu ile İMKB Gazi Mustafa Kemal Lisesi sel suları altında kaldı. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından alınan kararla lise 2 gün, Elbistan Ana Okulu ise Pazartesi Gününe kadar tatil edildi. Akşam karanlığında kepçeler vasıtasıyla tahliye edilen aileler sabah evlerine geldiğinde ise çamur ve balçık yığınları ile karşılaştı. Binalarda sel sularının temizlenmesi işlemi devam ederken ciddi oranda maddi hasar meydana geldi.

CİHAN

Yorumlar