Beklenen kar yağdı

Gebze'de beklenen kar yağışı dün akşam itibari ile şiddetini artırarak yağmaya başladı.

Google Haberlere Abone ol
Beklenen kar yağdı

Gebze'de beklenen kar yağışı dün akşam itibari ile şiddetini artırarak yağmaya başladı. İnsanlar, sabah dışarı çıktığında beyaz bir kar örtüsü ile karşılaştı. Soğuk hava ve kar yağışının, başta ulaşım olmak üzere şehirdeki yaşamı olumsuz yönde etkilememesi için Gebze Belediyesi çalışmalarına devam ediyor.

Gebzenin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle belediye ekipleri gece saatlerinde tuzlama çalışmalarına başladı. Bugün itibari ile ilçede kapalı yol bulunmuyor. Ana arterler olmak üzere ulaşım sağlıklı bir şekilde sağlanıyor. Gece yapılan tuzlama çalışmaları ardından şu anda Gebze’de kapalı yol bulunmuyor.

Yoğun kar yağışı nedeniyle okulların tatil edilip edilmeyeceği, öğrenciler ve veliler tarafından merak konusuydu. Gebze Kaymakamlığı'ndan okulların edilmesine ilişkin bir açıklama gelmezken, Kocaeli Valisi Ercan Topaca dün akşam yaptığı açıklamada, kar tatilinin söz konusu olmadığını belirtti.

Öte yandan, yetkililer tarafından yapılan açıklamada, vatandaşlardan kar yağışı nedeniyle dikkatli olmaları istendi. Kar üstünde yürürken kesinlikle ellerin cepte olmaması gerektiğine dikkat çeken uzmanlar, kar lastiği ve zincir olmadan yola çıkılmaması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, vatandaşların şahsi araçları yerine toplu taşıma araçlarını tercih etmeleri gerektiği kaydedildi.

Dün geceden itibaren beyaza bürünen Gebze’de karın tadını her zaman olduğu gibi çocuklar çıkardı. Gece geç saatlerde sokaklara fırlayan çocuklar kardan adam yaptı. Kartopu oynamayı ihmal etmeyen çocuklar naylonlar ile kayak keyfi yaşadı. CİHAN

Yorumlar