Bekir Bozdağ: Yeniden yargılama için ilave bir kriter çalışması yürütüyoruz

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yeniden yargılama ile ilgili olarak ilave bir kriter konması hususunda bir çalışma yürüttüklerini söyledi. Bozdağ, ayrıca, ceza infaz kurumlarındaki hasta ve özel bazı durumlarla ilgili olarak çalışma yaptırdıklarını...

Google Haberlere Abone ol
Bekir Bozdağ: Yeniden yargılama için ilave bir kriter çalışması yürütüyoruz

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yeniden yargılama ile ilgili olarak ilave bir kriter konması hususunda bir çalışma yürüttüklerini söyledi. Bozdağ, ayrıca, ceza infaz kurumlarındaki hasta ve özel bazı durumlarla ilgili olarak çalışma yaptırdıklarını açıkladı.

Bozdağ, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulacak olan bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanunla ilgili Adalet Bakanlığı’nda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bozdağ, açıklama sonrası basın mensuplarının sorularını cevapladı. Yeniden yargılama ile ilgili bir çalışma olup olmadığına yönelik soru üzerine Bozdağ, “Yeniden yargılama konusu çok tartışılıyor. Başbakan’ın da bu konuda çalışma yapma konusunda talimatı var. Şu anda bakanlık olarak sadece kanun yararına bozma yoluna gitme imkânımız var. Bize gelen müracaatları biz bu açıdan değerlendir, usul ve yasaya uygun olanlar hakkında kanun yararına bozmaya gidiyoruz. Yeniden yargılama konusunda ilave bir kriter konması hususunda biz bir çalışma yürütüyoruz. Bu çalışmada bizim öngörülebilir bir düzenlemeye yapmaya ihtiyacımız var. Öngörülebilir bir düzenleme olmadığında ne tür sonuçların ortaya çıkacağını kestiremediğimizden fayda sağlayacak diye yapacağımız bir düzenleme zarar verebilir. Bu konuda bakanlık olarak bir formül üretme çalışmamızı sürdürüyoruz. Öngörülebilir somut bir kriter tespit edebilirsek bu konuda adım atacağız. Türkiye’de buna ihtiyaç olabilir ama bunu objektif ve net bir düzenleme şeklinde olmasını istiyoruz. Sonuçlarının da kestirilebilir, bilinebilir olmasını istiyoruz. Biraz daha çalışmamıza ihtiyaç var.” şeklinde cevap verdi.

Mülkiye Kılınç’ın durumu ile ilgili soruya cevap veren Bozdağ, “İnsani bir durum. Ben de haberleri okudum. Arkadaşlarıma talimat verdim. Bu konuda üzerimize düşeni yapalım. Zannedersem iki defa infazın ertelenmesi konusunda yardımcı olunmuş. Bununla ilgili ayrıca bizim hukukumuzda bir düzenleme var. Şartlı, tahliyesine iki yıl kala çıkabilir. Yasamızda böyle bir imkân var ama onun için belli bir zamana da ihtiyaç var. Onu daha da ilerleme konusunda neler yaparız diye Ceza Tevfikevleri Genel Müdürlüğü ve Kanunlar Genel Müdürlüğü infazın üzerinde bir çalışma yapıyor. Özellikle hasta olan ve diğer bazı durumlarla ilgili insani olarak yapmamız gereken olup da yapmadıklarımız var mı veya eksik yaptıklarımız var mı, bunları gidermek için ne yapmamız lazım, bunun üzerinde bir çalışma yaptırıyoruz.” dedi.

CİHAN

Yorumlar