Bekir Bozdağ: Yaşananlar kirli bir operasyondur

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile ilgili, “Yaşananlar siyasal mühendisliğin ve kirli bir operasyonun sonucudur.

Google Haberlere Abone ol
Bekir Bozdağ: Yaşananlar kirli bir operasyondur

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile ilgili, “Yaşananlar siyasal mühendisliğin ve kirli bir operasyonun sonucudur.” dedi.

Katıldığı bir programda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürütmüş olduğu yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile ilgili soruları cevaplayan Bekir Bozdağ, “Yaşananlar siyasal bir mühendisliğin sonucudur. AK Parti hükümeti en güçlü noktasından vurulmak istenmektedir. Türkiye’de yoksullukla ve yolsuzlukla mücadele konusunda hükümetimizin ortaya koyduğu kararlılık ve elde ettiği başarılar ortadadır.” diye konuştu.

Hükümetin icraatlarından bahseden Bozdağ, “Türkiye’de faizler tek haneli rakama inmişse, enflasyon tek haneli rakamlara düşmüşse, Merkez Bankası’nın rezervi 140 milyar dolara çıkmışsa, Türkiye IMF’ye borç verebilecek hale gelmişse, yüksek hızlı tren Türkiye ile buluşmuşsa, adliye saraylarıyla otoyollarıyla, okullarıyla muhteşem bir Türkiye varsa bütün bunlar AK Parti hükümetinin milletin emanetine sahip çıkması, milletin vergilerinin doğru kullanılması, yolsuzluk ve yoksullukla etkin mücadele etmesinin sonucudur. Türkiye’de yolsuzluk olmuş olsaydı. Bütçe, nüfuz 10 milyon artmasına rağmen 234 milyar dolardan 734 milyar dolara çıkmazdı.” ifadelerini kullandı.

“Güçlenen Türkiye’den rahatsız olan çevreler var.” diyen Bozdağ, “İstiyorlar ki güven ortamı ortadan kalksın, huzur bozulsun, IMF’nin kapısında dilenen yeni bir Türkiye olsun. Bugünün Türkiye’si hakkın sesi olan bir Türkiye’dir. Mısır’da bir şey olunca konuşan, Suriye’de bir şey olunca hakkın yanında olan, dünyanın neresinde olursa olsun hakkın yanında olan bir Türkiye var. Yolsuzluk adı altında yürütülen iftira kampanyası ve siyaset mühendisliği kirli bir operasyondur. AK Parti’nin en güçlü olduğu tarafından vurmaya ve millet ile AK Parti arasındaki gönül köprüsünü koparmaya yönelik kirli bir oyundur.” şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar