Bediüzzaman Said’i Nursi için Şanlıurfa’da mevlit okutuldu

Vefatının 54’üncü yıldönümü nedeniyle Bediüzzaman Said Nursi için mevlit okutuldu. Bu yıl 54’üncüsü düzenlenen mevlit Üstadın ilk defnedildiği mekanın yanındaki Dergah Camisi'nde okutuldu. Mevlide, şehir merkezi ile çevre illerden...

Google Haberlere Abone ol
Bediüzzaman Said’i Nursi için Şanlıurfa’da mevlit okutuldu

Vefatının 54’üncü yıldönümü nedeniyle Bediüzzaman Said Nursi için mevlit okutuldu. Bu yıl 54’üncüsü düzenlenen mevlit Üstadın ilk defnedildiği mekanın yanındaki Dergah Camisi'nde okutuldu. Mevlide, şehir merkezi ile çevre illerden ve ilçelerden gelen vatandaşlar, erken saatlerde Dergah Camisini ve avlusunu doldurdu. Teravih namazının kılınmasının ardından mevlit okundu. Binlerce Risale-i Nur talebesi mevlide akın etti. Cami içerisinde ve bahçesinde yer kalmayınca vatandaş mevlidi sinevizyon aracılığı ile Balıklıgöl yerleşkesinden izledi. Mevlidin okunduğu sırada sıcak nedeniyle su tüketimi artınca gönüllüler camide sık sık su dağıttı.

Mevlid programına katılan Said Nursi'nin talebelerinden Abdulkadir Badıllı, mevlidin yıllardır devam ettiğini söyledi. Badıllı, “80 darbesi, askeri darbe hiç kimse bize karışmadı. Mevlidimiz yıllarca devam etti. İnşallah mevlidimiz kıyamete kadar da devam edecektir." dedi.

Bediüzzaman Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı üyesi Nihat Çiçek ise Şanlıurfa'ya gelen misafirleri evlerinde konuk ettiklerini ifade etti. Çiçek, “Binlerce Nur talebesi Urfa'da bir araya gelerek Bediüzzaman'ı andılar. Nursi çağımızın yetiştirdiği ender alimlerden biridir ve bu nedenle her yıl mevlit düzenliyoruz." diye konuştu

Yurdun dört bir yanından Bediüzzaman mevlidine katılan talebeleri ise Ustadı bir daha yad etmenin huzurunu yaşadı. Talebeleri mevlidin kaynaştırıcı bir rol üstlendiğini anlattı. Fatih Yılmaz adlı vatandaş, mevlidin birlik beraberliği pekiştirdiğini aktardı. Yılmaz, “Burada Alem-i İslam'a hep birlikte dua ediyoruz. Mısır, Filistin ve dünyanın her tarafında ezilen Müslümanlara umumi dua ediyoruz. Bizler O'nun talebeleri olarak inşallah O'na layık bir toplumun oluşması için ilerlemeye çalışıyoruz. Yanlışlıkların ortadan kalkması ve Alemi İslam için çaba sarf edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Başka bir vatandaş ise Bediüzzamanın vefatından sonra cenazesine tahammül edilmediğini belirterek, “Bu zulmü unutmamak lazım. Üstad'ın ahlakı Kur'an ahlakıydı. Kur'anın manevi müfessiriydi. Hayatında mal, mülk, evlat edinmedi. Tek gayesi İslam hakikatlarıydı. Tüm hayatı zindanlarda geçti.”

Osman Demir isimli bir talebesi ise Bediüzzaman’ın Türkiye ve İslam'a gelecek tüm tehlikelere karşı savaştığını aktardı. Başka bir talebesi ise şunları söyledi: "Bediüzzaman İslam aleminin ahir zamanda beklenen en büyük müceddidini ifade ediyor. Yani ümmet ahir zamanda en büyük sıkıntı içine düştüğü sırada Bediüzzaman materyalizmi kökünden ortadan kaldıracak. İman ve Kur'an esaslarını akla ve mantığa en uygun şekilde ispatlayacak şekilde izah etmekle görevli büyük bir müçtehittir. Bu kavga, gürültü, ölümlere ve bu ihtilaflara baktığımız zaman, Müslümanların birbiri ile kavga ettiğine baktığımızda Bediüzzaman’ın ne kadar haklı olduğunu görüyoruz.”

Mevlit çıkışında katılımcılara lokum ikram edildi. Ardından binlerce vatandaş Bediüzzaman'ın ilk defnedildiği mekanda dua etti. CİHAN

Yorumlar