Bedensel engelliler yemekte bir araya geldi

Bedensel Engelliler Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan, Engelli Kulüpleri ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen yemekte bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Bedensel engelliler yemekte bir araya geldi

Bedensel Engelliler Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan, Engelli Kulüpleri ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen yemekte bir araya geldi.

Engellilere yönelik çalışmaların masaya yatırıldığı toplantıya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş ve engelli kulüpleri katıldı. Programın açılış konuşmasını Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş yaptı. Çamaş, Büyükşehir Belediyesi Engelli Yaşam Merkezi'nin kuruluşunda ekip arkadaşları ile birlikte yer aldıklarını belirterek, "Engelliler bizim için önemli, bu yüzden onların da hayatta daha fazla rol almaları için bu tesisimizi Samsun'a kazandırdık." diye konuştu.

Çamaş'ın ardından konuşma yapan Bedensel Engelliler Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan, "Ben başta Büyükşehir Belediyemize böyle bir tesis kazandırdığı için çok teşekkür ediyorum. Avrupa'nın birçok ülkesini gezdim ancak buradaki gibi bir tesis hiçbir yerde görmedim. Samsun'da engellilerimize çok büyük destek var. Başta Sayın Valimiz Hüseyin Aksoy olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz Bey ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Güven Özyurt, bence Samsun için çok önemli değerler. Diğer illerde de belki çalışmalar yapılıyor ama burada bu konuya çok daha farklı ve ilgili bakılıyor. Bu yüzden emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Programın kapanış konuşmasını ise Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt yaptı. Özyurt, konuşmasında, federasyon başkanının yaptığı ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Kıymetli federasyon başkanımızın bizleri ziyareti; bir aile olmamız gerektiğini, birbirimize destek olmamız gerektiğini gösteriyor. Bizler Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak engelliler ile ilgili birçok proje yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Engellilerimizin de sosyal hayata katılarak bir farkındalık gerektiğini düşünüyoruz. Son olarak Hayata Basket At adlı projemizi uygulamaya koyuyoruz. Ve diğer taraftan da Engellilerde Kano Sporunu başlatıyoruz. Çalışmalarımız Gençlik ve Spor Bakanlığımızdan aldığımız güç ve Samsun Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy'un destekleriyle devam edecektir." Yemeğin ardından hatıra fotoğrafı çektirildi.
CİHAN

Yorumlar