Bedensel engelli kadının okuma yazma öğrenme azmi

Doğuştan bedensel engelli olan ve daha önce ikamet ettiği köyde eğitim görme imkanı bulamayan 45 yaşındaki Hayrunnisa Atay'a ev ortamında okuma yazma öğrenme imkanı sağlandı.

Google Haberlere Abone ol
Bedensel engelli kadının okuma yazma öğrenme azmi

Doğuştan bedensel engelli olan ve daha önce ikamet ettiği köyde eğitim görme imkanı bulamayan 45 yaşındaki Hayrunnisa Atay'a ev ortamında okuma yazma öğrenme imkanı sağlandı.

Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne okuma yazmak için müracaatta bulunan doğuştan bedensel engelli bayanın talebi Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Halk Eğitim Müdürlüğü kursları kapsamında değerlendirilerek ev ortamında okuma yazma kursu düzenlendi.

Okuma yazman öğrenmek isteyen engelli bayana yönelik 1. kademe okuma yazma kursu açılmasının ardından Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa bedensel engelli Hayrunnisa Atay adlı bayanın evini ziyaret etti. Engelli bayana çiçek ve kitap veren Milli Eğitim Müdürü Akboğa kendisini bu isteğinden dolayı kutladı ve başarılar diledi.

Ziyaret sırasında bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, "Doğuştan bedensel engelli kardeşimiz Hayrunnisa Atay daha önce eğitim görme imkânı bulamamış. Okuma yazma öğrenme talebini müdürlüğümüze ileten bayan kardeşimize Halk Eğitim Müdürlüğümüz bünyesinde ev ortamında eğitim göreceği 1. Kademe okuma yazma kursu açtık. Toplam 120 saat sürecek olan 1. kademe kurs kapsamında görevlendirilen bir bayan öğretmenimiz tarafından evinde kendisine haftada 8 saat ders verilecek. Kursun bitiminde okuma yazma öğrenecek olan Hayrunnisa Atay'a 1. Kademe okuma yazma belgesi verilecek. Ben okuma yazma azmini ve cesaretini gösteren Hayrunnisa kardeşimizi kutluyorum bu kursun kendisine hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

Okuma yazma talebinin karşılık görmesi ve kendisine okuma yazma kursu açılması üzerine oldukça heyecanlı ve sevinçli olan Bedensel Engelli Hayrunnisa Atay da yaptığı konuşmada, "Köyde ikamet ettiğimizden ve bedensel engelli oluşumdan dolayı okula gidemedim. Bu benim içimde bir ukde olarak kaldı hep okuma yazma öğrenmek istedim ama bu yaşıma kadar bu imkânı bulamadım. Hiç umudum yokken bu talebimi milli eğitim müdürlüğüne bildirdim kısa sürede müjdeli geri dönüş oldu bana okuma yazma öğretmek üzere kurs açıldı ve öğretmen görevlendirildi. Bu benim için tarifi imkânsız bir sevinç kaynağı oldu. Bu imkânı bana sağlayan Milli Eğitim Müdürümüze ve Milli Eğitim çalışanlarına teşekkür ediyorum." dedi.

Hayrunnisa Atay'ı evine yapılan ziyarette Milli Eğitim Şube Müdürü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü de hazır bulundu.
CİHAN

Yorumlar