Beden Eğitimi öğretmenleri eylem yaptı

İzmir Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği, Beden Eğitimi'nin Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okul öncesi eğitimden başlayarak lise 12.

Google Haberlere Abone ol
Beden Eğitimi öğretmenleri eylem yaptı

İzmir Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği, Beden Eğitimi'nin Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okul öncesi eğitimden başlayarak lise 12. sınıfına kadar zorunlu dersler kapsamına alınmasını istedi. Dernek Başkanı Ali İstanbulluoğlu, öğretmenlerle birlikte Konak Meydanı'nda yaptığı basın açıklamasında, meslek liselerinden bu dersin kaldırılmasının yanlış bir uygulama olduğunu savundu.

İstanbulluoğlu, ileri ve çağdaş ülkelerde ilkokulda Beden Eğitimi dersinin 4 ile 6 saate çıkartıldığını ve spora başlamanın 4–5 yaşına çekildiğini ifade ederek, "Bizde yeni uygulamaya konan 4+4+4 sistemiyle ilköğretimde Beden Eğitimi dersi yok edilmiş, çocuklarımız daha ilköğretim çağında bu dersten ve spordan mahrum kalmıştır. Şu anda ilk dörtte Beden Eğitimi yoktur. İkinci dörtte öğrenciler Beden Eğitimi dersi almaktadır. Meslek liselerinde son yapılan değişiklikle tamamen kaldırılmıştır. Sağlıklı nesil yetiştirmek istiyorsak, 'Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur.' sözünü şiar edinmemiz lazım. Beden Eğitimi dersinin Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okul öncesi eğitimden başlayarak lise 12. sınıfına kadar zorunlu dersler kapsamına alınmasını talep ediyoruz. Birçok branşta altyapıya sahip meslek liselerinde bu dersin kaldırılması, önümüzdeki yıllarda ulusal ve uluslararası organizasyonlarda başarısızlık getirecektir." dedi.

Sağlık Bakanlığı’nın, "Obeziteyle Mücadele" adı altında kaynak ayırıp reklam filmlerine binlerce lira harcadığını öne süren Ali İstanbulluoğlu, "Madde bağımlılığı ilkokullara kadar inmişken, sporda şiddet her alanda giderek yaygınlaşırken, 40 yaşında insanların eklem, bel fıtığı, omurga kayması ve hareketsiz yaşamın tüm rahatsızlıkları devam ederken spor kültürünün bir türlü yerleştirilemediği, sportif başarıların dibe vurduğu, olimpiyatlarda devşirme sporcularla başarının yakalanmaya çalışıldığı günümüzde Beden Eğitimi dersini yok saymayı tarih yargılayacaktır. Toplum olarak, ileride telafisi mümkün olmayan sonuçlardan vazgeçilmesini istiyoruz." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar