Beden eğitimi dersinin meslek liselerinde kaldırılmasına öğretmenlerden tepki

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'nün, beden eğitim dersinin meslek liselerinin 10 ve 11'inci sınıflarında kaldırmasına ilişkin kararı eğitimciler tarafından protesto edildi.

Google Haberlere Abone ol
Beden eğitimi dersinin meslek liselerinde kaldırılmasına öğretmenlerden tepki

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'nün, beden eğitim dersinin meslek liselerinin 10 ve 11'inci sınıflarında kaldırmasına ilişkin kararı eğitimciler tarafından protesto edildi. Şanlıurfa'da atama bekleyen bir grup beden eğitimi öğretmeni, hakem düdüğü çalıp, kırmızı kart gösterdi.

    Karakoyun İş Merkezi önünde toplanan bir grup beden eğitimi öğretmeni ‘Öğretmen Avcısı Nabi Avcı’ , ‘sustuğumuz yeter’, ‘adalet istiyoruz’, ‘ 3 defa seçtik, sözünde dur başbakan’ şeklindeki pankartlar açtı. Eylemde konuşan öğretmen adayı Mehmet Mustafa Dağ, beden eğitiminin önemine değindi. Sosyalleşmede, sağlıklı bir yaşamda beden eğitiminin önemli bir rol oynadığını kaydeden Dağ, beden eğitimi dersinin insan ilişkilerinde de önemsenmesi gereken bir eğitim olduğunun altını çizdi. Eğitimdeki değişikliklerin ehillerince yapılmadığını öne süren Dağ, “Eğitim öğretim ülkemizde işin ehli olmayan insanların elinde bulunduğu için her gün kan kaybetmeye devam etmektedir. Eğitim ile ilgili kararlar gece rüyada görülüp sabah yönetmeliklerle değişen oyuncak haline gelmiştir.” dedi.

    Başbakan’ın ‘ben iktidara geldiğimde öğretmenleri atayacağım’ sözünü hatırlatan Dağ, sözünü tutmasını istedi. Beden eğitimi öğretmenlerinin eksikliği nedeniyle uluslararası müsabakalarda Türkiye’nin başarısız olduğunu öne süren Dağ, şöyle devam etti: “Türkiye’de beden eğitimi dersine beden eğitimi öğretmenleri yerine diğer branş öğretmenleri girmektedir. Uluslararası müsabakalarda beden eğitimi dersi büyük rol oynamaktadır. Spor bakanlığı son 12 yıldır hiçbir spor mezunu almayıp ithal sporcularla günü kurtarmanın derdine düşmüştür. Ülkemizde beden eğitimi derslerine gereken önemin verilmediği için uluslararası alanda başarılar oldukça düşmektedir.”

    Eğitimin siyasete kurban edilmesini istemediklerini aktaran Dağ, “Sonuç olarak beden eğitimi dersini geri istiyoruz. Bakanlıktan adaletli olmasını isteyip siyasete kurban olmak istemiyoruz. Kısacası okullarda beden eğitimi derslerinin kaldırılmasını istemiyoruz.” İfadelerine yer verdi.

    Okunan basın açıklamasının ardından atama bekleyen öğretmen adayları bir müddet hakem düdüğü çalıp, kırmızı kartları havaya kaldırdı. ‘Susma sustukça sıra sana gelecek’ şeklindeki sloganlar atan öğretmen adayları daha sonra sessiz bir şekilde dağıldı. CİHAN

Yorumlar