Bedelli askerlik olacak mı?

Tekin, Yılmaz’a 'Bedelli Askerlik düzenlemesi düşünüyor musunuz?' diye sordu.

Google Haberlere Abone ol
Bedelli askerlik olacak mı?

CHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, yerel seçimlerde Ak Parti’nin 700 bin gencin kafasını bedelli askerlik konusunda karıştırdığını ifade etti. Tekin, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a, "Bedelli Askerlik düzenlemesi düşünüyor musunuz?" diye sordu. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, yerel seçimlerde Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un bedelli askerlik konusundaki açıklamalarını hatırlatarak, iktidarın 700 bin gencin kafasını bedelli askerlik konusunda karıştırdığını ifade etti. Tekin, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a "Bedelli Askerlik düzenlemesi düşünüyor musunuz?" şeklinde soru yönelterek, konuyu TBMM gündemine taşıdı. Gürsel Tekin, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın yazılı yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde, daha önce yaş sınırının 30 olması ve belirlenen ücretin fazla olması sebebiyle istenilen sonucun elde edilememesi sonucu bedelli askerlik ihtiyacının devamlı gündemde tutulduğunu anımsattı.

"GENÇLERİ UMUTSUZLUĞA İTTİ"
CHP Genel Başkan yardımcısı Gürsel Tekin, Bakan İsmet Yılmaz’a, "Partinizin Genel Başkan yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un 30 Mart Yerel seçimleri öncesi 'bedelli askerlik çıkmalı' şeklindeki açıklamaları, Savunma Bakanı olarak da sizin 'Bedelli yok' şeklindeki açıklamalarınız gençlerimizi ciddi anlamda belirsizliğe ve umutsuzluğa itmiştir" dedi.

"DUYARSIZ KALABİLİR MİSİNİZ?"
Gürsel Tekin, bedelli askerlik sorununun aileleri hariç 700 bin genci ilgilendirdiğine dikkat çekerek, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’dan şu sorulara yazılı yanıt vermesini istedi: "700 bin gencin ve ailesinin beklentisi olan Bedelli Askerlik için yeniden ve makul bir düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz? Daha önceki uygulamalarda, fiyat ve yaş sınırının doğru tespit edilememesi, talebin artarak devam etmesine neden olmuştur. Bu sefer 700 bin gencin ortak talebi olan 25 yaş ve 15 bin TL taleplerine sıcak bakacak mısınız? BMM Dilekçe Komisyonu'na, Bakanlığınıza ve TSK’ne son 1 yıl içerisinde bedelli askerlikle ilgili gelen toplam dilekçe sayısı ne olmuştur? Yeniden bir bedelli askerlik düzenlemesinin yapılabilmesi için TSK'nın, Genelkurmay Başkanlığı'nın ve bakanlığınızın ortak bir çalışması mevcut mudur? 76 milyonluk bir ülkede 700 bin genci ilgilendiren bir konuda (aileler hariç) daha ne kadar duyarsız kalabilirsiniz?"

Yorumlar