Bebekken yüzünde çıkan yaranın izlerinden 60 yaşında kurtuldu

Bebekken yüzünde çıkan yaranın izlerini 60 yıl taşıyan Yadigar Karcı, plastik cerrahiyle yeniden hayata tutundu.

Google Haberlere Abone ol
Bebekken yüzünde çıkan yaranın izlerinden 60 yaşında kurtuldu

Bebekken yüzünde çıkan yaranın izlerini 60 yıl taşıyan Yadigar Karcı, plastik cerrahiyle yeniden hayata tutundu. Kendisine bakan gözlerden rahatsız olduğu için insanlardan uzak yaşadığını belirten Karcı, artık toplum içine çıkabildiği için mutlu olduğunu ifade etti. Yüz nakli yapılması gerekirken Türkiye’de ilk defa uygulanan ‘Mikro elivasyon’ yöntemiyle hastayı kurtardıklarını belirten Operatör Dr. İbrahim Oskui, böyle bir hastayı hayata bağlamanın kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.

İki yaşındayken elinde ve yüzünde çıkan çıbanların 7 yaşına kadar devam ettiğini anlatan Yadigar Karcı, Çankırı başta olmak üzere Ankara’da hastanelerde tedavi görmüş. En son 7 yaşındayken İstanbul’da bir hastaneye getirilen Karcı, “Doktorlar, hastaneye geç kaldığım için iz kaldığını söyledi. O sene okula başladım ve elim yüzüm böyle kaldı. Vücudum kilo alsa da yüzüm hep kuru kaldı. Çocuklarım okula giderken toplantılara girmeden sadece öğretmenle görüşür çıkardım. Çocuklarıma bir şey söylemesinler, rencide olmasınlar diye. Şuanda moralim düzgün. En azından toplum içine çıkabiliyorum. Gittiğim yerlerde yüzüme baktıkları zaman hemen soru soruyorlardı. Onlar çok azaldı. Çevremden çok olumlu tepki var. Keşke daha önce ameliyat olsaydım. Acıyarak bakıyorlardı. Kendime olan güvenim arttı. Çocuklarımı okula götürürken kapıya bırakır dönerdim.” diye konuştu.

Hastası Yadigar Karcı ile bir yıl önce tanıştıklarını aktaran Operatör Dr. İbrahim Oskui, “Geldiğinde psikolojisi kötü, hayattan bezmiş bir haldeydi. Geçirdiği hastalıklardan kaynaklanarak vücudunun çeşitli noktalarında bilhassa yüzünde dezenformasyonlar oluşmuştu. Bu güne kadar yaşam ona bir işkence gibi gelmiş. Dünya ona bir hapishane gibi gelmiş. Topluluklardan kaçmış, uzak durmuş. Mecbur kalıp sokağa çıktığında da ona bakışlardan rahatsız olmuş. Bu yaşına kadar böyle yaşamış ama bundan sonra kaç sene yaşayacaksam böyle olmak istemiyorum diyerek bana geldi. Zaman zaman kendi psikolojimizi de rahatlatmak için yardım yaparız.” şeklinde konuştu.

Hastanın maddi durumu olmadığı için ameliyatların yanında masrafları da üstlendiklerini ifade eden Oskui, şöyle devam etti: “Binlerce ameliyat yaptım ama bu güne kadar gördüğüm en kötüsüydü. Sonuçtan emin değildim. Toplamda 3 operasyon yaparak vücudun çeşitli yerlerinden aldığım dokuları yüzüne naklettim. İlk iki ameliyatta az başarı sağlayınca üçüncüsünde tekniği değiştirdik. Mikro elivasyon dediğimiz yöntemle, küçük iğne uçlarıyla deri dokusunu tamamen kas dokusundan ayırdık. Bu işlemden sonra ameliyat daha başarılı oldu. Yeni yüzüyle eski yılları unuttu. Artık yüzü gülüyor. Zaman zaman konuşurken duygulanıp ağlıyor. Böyle bir hastayı hayata bağlamak yaptığım ameliyatların dışında beni çok mutlu etti.”



CİHAN

Yorumlar