Bebek yüzlü katil yakalandı

Yaklaşık 2 ay önce Gaziantep H tipi kapalı cezaevinden firar eden Ali Kaya, Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı'nın yaptığı operasyonla yakalandı.

Google Haberlere Abone ol
Bebek yüzlü katil yakalandı

Yaklaşık 2 ay önce Gaziantep H tipi kapalı cezaevinden firar eden Ali Kaya, Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı'nın yaptığı operasyonla yakalandı.

Firar olayı gerçekleştikten sonra Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı tarafından özel bir ekip kuruldu. Bu ekibin yapmış olduğu detaylı çalışmalar neticesinde Ali Kaya’nın şehir merkezinde saklandığı ev net olarak tespit edildi. Öğle saatlerinde Maaşkuyu Caddesi’nde bulunan evin etrafı çepeçevre saran Jandarmalar hızlı bir şekilde eve girdi. İlk etapta Ali Kaya’nın kaçması nedeniyle, jandarma ve şahıs arasında apartman içerisinde kovalamaca yaşandı. Bulunduğu evin çatı katına çıkan Ali Kaya, başka bir evin çatısına atlamaya çalışırken, Jandarmanın ısrarlı takibi sonucunda elindeki silahıyla kıskıvrak yakalandı. Kamuoyunda bebek yüzlü katil olarak tanınan ve daha önce işlenen 10 cinayete karışan Ali Kaya, yakalandıktan sonra sağlık raporu için önce 25 Aralık Devlet Hastanesine, daha sonra da Gaziantep H tipi Ceza infaz Kurumuna götürüldü.

"BEBEK YÜZLÜ KATİL"

Türkiye, 10 ayrı cinayete karışan Kaya'yı bebek yüzlü katil olarak tanıdı. Müebbet hapis cezasına çarptırılan ve Gaziantep H Tipi Cezaevi'nde mahkûmiyeti devam eden Kaya, 5 Ocak Pazar günü açık görüş yapıldığı anda firar etti. İddialara göre, Kaya, kaldığı özel koğuştan kaçabilmek için 105 metrelik ipi paspas tahtalarıyla birleştirerek kendisine merdiven yaptı ve tel örgülerin bulunduğu yüksek duvara çıkmayı başardı. Burada da tahtaları üçgen vaziyete getirerek, tel ve jiletlere takılmamaya çalışan Kaya, tel örgü engelini aştıktan sonra aşağıya doğru indi. Kameraların görüş alanına girmeyen ve şoförler odasına yakın bir noktayı geçen Kaya, buradan E Tipi Cezaevi'ndeki açık görüş alanına gitti. Burada dikkat çekmemeye çalışan bebek yüzlü katil, yaşlı bir kadını da tekerlekli sandalyeye bindirerek, refakatçi izlenimi verdi ve tekrar H Tipi Cezaevi'nin bulunduğu alana geldi. Burada saat 8.42 ile 8.57 saatleri arasında dinlenen ve su içen Kaya, ihmalden dolayı fark edilemedi. Görüntülere yansıdığı olayın soruşturma safhasında fark edilen Kaya, ziyaretçilerle beraber çıkarak kaçtı. Kaya'nın firar etmesinin ardından, cezaevinde büyük bir hareketlilik yaşandı. Kaya'nın geçebileceği güzergâhlar kontrol altına alındı ve güvenlik kameraları saniye saniye incelendi. Cezaevinde, kaçıştan sonra yapılan denetimlerde de ziyaretçi girişlerinde güvenlik kamerasının bulunmadığı tespit edildi ve bu zaafiyet yetkililer tarafından rapor edildi. 15 dakikalık dinlenme anında da kameraların görüş alanına girdiği anlaşılan Kaya'nın kaçışındaki ihmallerle ilgili soruşturma sürdürülüyor. Yaklaşık 3 ay önce cezaevine ait krokiyi edinmeye çalıştığı öğrenilen Kaya'nın, planını uzun süredir hayata geçirmeye çalıştığı anlaşıldı.

CİHAN

Yorumlar