Bebek yüzlü katil, firar etmeden refakatçi kılığında tekerlekli sandalye sürmüş

Gaziantep H Tipi Cezaevi’nden dün sabah firar eden ve Türkiye’nin bebek yüzlü katil olarak tanıdığı Ali Kaya’nın, çarşafları birleştirerek kör bir noktadan açık görüş için gelenlerin yanına indiği, burada da dikkat çekmemek için yaşlı bir kadına akrabası.

Google Haberlere Abone ol
Bebek yüzlü katil, firar etmeden refakatçi kılığında tekerlekli sandalye sürmüş

Gaziantep H Tipi Cezaevi’nden dün sabah firar eden ve Türkiye’nin bebek yüzlü katil olarak tanıdığı Ali Kaya’nın, çarşafları birleştirerek kör bir noktadan açık görüş için gelenlerin yanına indiği, burada da dikkat çekmemek için yaşlı bir kadına akrabasıymış gibi tekerlekli sandalyeye bindirerek yardım ettiği iddia ediliyor.

Firar olayı dün sabah saatlerinde Gaziantep H Tipi Cezaevi’nde meydana geldi. Bugüne kadar 10 ayrı cinayete karışan 35 yaşındaki Ali Kaya, açık görüş gününü fırsat bildi. İddialara göre, açık görüşe gelen vatandaşların olduğu alana geçmek için, kör bir noktadan çarşafları birleştirerek inmeye çalıştı. Daha sonra kalabalığın arasına giren ve oyalanan Kaya, dikkat çekmemek için, açık görüşe gelen yaşlı bir kadını tekerlekli sandalyeye bindirerek yukarıya çıkardı. Yaklaşık 1 saat boyunca oyalandığı öne sürülen Kaya, daha sonra mahkûmlarla görüşmesi biten vatandaşlarla beraber dışarı çıktı.

Yaklaşık 800 kişinin açık görüşe geldiği bir günde cezaevinden kaçan Kaya’nın, koğuşunda olmadığını fark eden ceza infaz koruma memurları olayı cezaevi yönetimine haber verdi. Emniyet ve jandarma ekipleri de Kaya’nın geçme ihtimali bulunan güzergahları abluka altına aldı. Güvenlik kamerası kayıtlarını da didik didik inceleyen ekipler, Kaya’nın yakalanıp cezaevine tekrar konması için yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. CİHAN

Yorumlar