Bebeği, hastaneden sahte bileklikle kaçırmış

Sağlık Bakanlığı, Ankara Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bu sabah saat 10.

Google Haberlere Abone ol
Bebeği, hastaneden sahte bileklikle kaçırmış

Sağlık Bakanlığı, Ankara Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bu sabah saat 10.00 sıralarında yaşanan bebek kaçırma olayı üzerine inceleme başlattı. Bebeği kaçıran kişinin daha önce aynı hastanede tedavi edilen bir kişi olduğu, sahte bileklik takarak amacını gerçekleştirdiği vurgulandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, hastanede 13.12.2013 Cuma günü sağlıklı bir doğum gerçekleştirilen İ.A. isimli hastanın bebeğinin, taburcu işlemlerinin başladığı bugün (15 Aralık) sabah saat 10.00 sıralarında kendisine hasta görünümü veren bir şahıs tarafından hastane dışına çıkarılarak kaçırılmak istendiği belirtilerek, durumun anne İ.A. tarafından fark edilmesinin hemen ardından hastanede ‘Pembe Kod’ verilerek hastane yetkilileri ve güvenlik güçleri harekete geçirildiği belirtildi.

Emniyet güçleri ve hastane yönetiminin işbirliğinde çalışmaları sonucu aradan geçen yaklaşık 4 saatin ardından bebeğin bulunarak hastaneye getirildiği ifade edilen açıklamada, "Bebeğin sağlık kontrolünden geçirilmesinin hemen ardından da durumunun iyi olduğu anlaşılmış ve annesinin refakatine verilmiştir. Bu süre içerisinde anne İ.A ve yakın akrabalarına gerekli psikolojik destek sağlanmış olup, hastanemizde tedavileri devam etmektedir. Tüm hastanelerimizde olduğu gibi Ankara Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanemiz de yüksek güvenlik sistemleriyle 24 saat izlenmekte olup doğum üniteleri ve hastaların kaldığı bölümlere hasta bilekliği olmayan kimse alınmamaktadır.
Söz konusu talihsiz olayda ise bebek kaçırma girişiminde bulunan şahıs daha önce hastanemizde ayakta tedavi hizmeti almakta olup, hastalara verilen hasta bilekliklerinin sahtesini yaparak, doğum yapan hastamız İ.A.'nın yattığı hasta odasına girebilmiştir. Aynı şahıs, kendisinin de yeni anne olduğunu ve bebeğinin de yeni doğan Ünitesi'nde tedavi gördüğünü söyleyerek anne İ.A.'nın bebeği ile temas kurmuştur." ifadeleri yer aldı.

Bakanlık yaşanan talihsiz olayda ihmali bulunan kişi ya da kişiler hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu.



CİHAN

Yorumlar