Bebe giyimciler Faruk Saraç ile işbirliği yapıyor

Bebe- Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD), Türkiye’nin ilk tasarım meslek yüksekokulu olma özelliği taşıyan Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu’yla işbirliği yapmaya hazırlanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Bebe giyimciler Faruk Saraç ile işbirliği yapıyor

Bebe- Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD), Türkiye’nin ilk tasarım meslek yüksekokulu olma özelliği taşıyan Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu’yla işbirliği yapmaya hazırlanıyor.

    Kendi alanlarında Türkiye’nin önemli 2 kurumunun yapacağı bu işbirliğiyle, bebe ve çocuk konfeksiyon sanayinin başta ara eleman ihtiyacı olmak üzere; konusunda uzman, sanayicinin beklentilerini karşılayacak stilist ve tasarımcıların yetiştirilmesi hedefleniyor.

    BEKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Halil Atalay ve beraberindeki Yönetim Kurulu üyeleri, işbirliği yapılacak konuları görüşmek üzere Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Karahan’ı makamında ziyaret etti.

    İki kurumun yapacağı işbirliğinin Türkiye’ye örnek olacağını belirten BEKSİAD Başkanı Halil Atalay, “Gelecekte önemli sonuçlar doğuracağını düşündüğümüz bir birlikteliğin ilk ve önemli bir adımını, bugün gerçekleştirmiş olduğumuz bu ziyarette attık. Bundan sonra, izleyeceğimiz yol haritasını ve işbirliğinin çerçevesini belirlemek kaldı. Hayırlısıyla kısa sürede, başta Bursa’mız olmak üzere, tüm Türkiye’ye örnek bir işbirliğinin sağlandığını göstermek istiyoruz.” dedi.

    Halil Atalay, BEKSİAD’ın 11 yaşında yeni bir dernek olmasına karşın tanınırlığının gerek Bursa’da, gerek Türkiye’de giderek arttığına dikkat çekti. Tanınırlığı artan BEKSİAD ile bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörünün kabuk değiştirmeye sürecine katkı sağladıklarını kaydeden Atalay, “Sektörümüzün mazisi 30 yıl öncesine kadar dayanıyor. Geçen bu zaman zarfında üreticilerimiz kendi markalarını oluşturarak, sektörün gelişmesine önemli katkılar sağladı ve sağlamaya da devam ediyor. Sektörümüzde hala birinci kuşağın hakimiyeti devam ediyorken, ikinci nesil görevi devralmak için yeni yeni kolları sıvıyor. Biz kabuk değiştirmenin ne kadar zor olduğunun farkındayız. Tabiri yerindeyse sektörümüz kabuk değiştirmek için çaba sarf ediyor.” şeklinde konuştu.

    Sektörün geleceğe daha emin adımlarla taşınabilmesi adına, bilimsel veya akademik desteğe ihtiyacın olduğunu söyleyen Halil Atalay, “Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu ile yapacağımız işbirliği, bu anlamda önemli bir çalışma olacak.” diye konuştu.

    BEKSİAD’ın ziyaretinden memnuniyet duyduğunu dile getiren Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu Doç. Dr. Mehmet Karahan ise işbirliği kapsamında yüksekokul bünyesinde yeni bölümlerin açılmasının da gündemde olduğunu söyledi.

    Konuşmasında bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörünü yakından tanıdığını belirten Doç. Dr. Karahan, “Müfredatımıza yapacağımız ilavelerle sizlerin kalifiye eleman ihtiyacınızın kalıcı olarak çözülmesine katkı koyacağız. Bu programlardan 2 yılın sonunda mezun olacak olan öğrencilerimiz, sizin ihtiyacınızı tamamen karşılayacak, bundan emin olabilirsiniz. Bu konunun yanı sıra, sektörünüzdeki gelişmekte olan şirketlerin tasarımda da bir takım sorunları olduğunu biliyoruz. Tasarım konusu, biraz uzmanlık gerektiren bir konu. Biz bu konuda da sizlere önemli katkılar sağlayacağımızdan eminiz.” ifadelerini kullandı.

    BEKSİAD ile Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu arasında yapılacak işbirliği çalışmasında, Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu bünyesinde sektörün ihtiyacını karşılayacak nitelikle ara eleman yetiştirmeye yönelik bölüm açılması hedefleniyor. Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu’nda açılacak olan bu bölümde okuyan öğrencilere BEKSİAD üyesi firmalarda staj imkanı sağlanacak. Görüşmede ayrıca imzalanacak işbirliği protokolü çerçevesinde, Bursa yerelinde bir tasarım yarışmasının da yapılması gündeme geldi. CİHAN

Yorumlar