BDP'nin öncülüğünde toplanan bir grup KCK operasyonları tepki gösterdi

Siirt’te BDP’nin öncülüğünde toplanan bir grup, terörle mücadele ekipleri tarafından sabah erken saatlerinde KCK’nın gençlik yapılanmasına yönelik yapılan operasyona tepki gösterdi.    BDP’ye yakın çeşitli sivil...

Google Haberlere Abone ol
BDP'nin öncülüğünde toplanan bir grup KCK operasyonları tepki gösterdi

Siirt’te BDP’nin öncülüğünde toplanan bir grup, terörle mücadele ekipleri tarafından sabah erken saatlerinde KCK’nın gençlik yapılanmasına yönelik yapılan operasyona tepki gösterdi.

    BDP’ye yakın çeşitli sivil toplum örgütlerinin aralarında bulunduğu grup, Güres Caddesi’nden toplanarak Siirt Emniyet Müdürlüğü'ne yürüdü. Emniyet Müdürlüğü binasının karşısındaki ara sokakta açıklama yapmak isteyen gruba polis müdahale etti. BDP İl Başkanı Ata İnan’ın öncülük ettiği grup ile polis arasında kısa bir gerginlik yaşandı. Gerginlik, toplanan kalabalığın polisin ısrarı üzerine birkaç metre geriye çekilerek açıklama yapmasının ardından sona erdi.

    Siirt Botan Demokratik Öğrenci Derneği adına açıklama yapan Muzaffer Kara, "Uzun süredir devam etmekte olan çözüm sürecinin başlamasıyla halk tarafından olumlu tepki uyandı. Çözüm sürecinin ikinci aşamasında adım atması gereken iktidar, özellikle son günlerde yoğunlaşan saldırıyla kuşku ve güvensizlik oluşturabilecek bir tutum içerisine girmiştir.” dedi.

    BDP Siirt İl Başkanı Ata İnan ise sınav için Siirt’te gelen bir grup öğrencinin terörle mücadele ekipleri tarafından gözaltına alındığını belirtti. Sayılarının kaç kişi olduklarını bilmedikleri gözaltıların biran önce serbest bırakılması çağrısında bulunan İnan, öğrencilerin serbest bırakılmaması durumunda farklı eylemlerde bulunabileceklerini kaydetti

    Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı. CİHAN

Yorumlar