BDP'liler, Rojava’da kazılan hendekler için nöbet tutacak

BDP'liler, Barzani tarafından Suriye’nin batısında (Rojava) kazılan hendekleri protesto etmek için sınıra yürüdü.Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine bağlı Mürşitpınar karşısında bulunan ve PKK/PYD kontrolünde bulunan Kobani sınırına...

Google Haberlere Abone ol
BDP'liler, Rojava’da kazılan hendekler için nöbet tutacak

BDP'liler, Barzani tarafından Suriye’nin batısında (Rojava) kazılan hendekleri protesto etmek için sınıra yürüdü.

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine bağlı Mürşitpınar karşısında bulunan ve PKK/PYD kontrolünde bulunan Kobani sınırına doğru yürüyen BDP’liler, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı ve Kürdistan Demokrasi Partisi (KDP) lideri Mesut Barzani tarafından Kuzey Irak ile Rojava arasına kazılan hendekleri pankartlarla slogan atarak protesto etti. BDP tarafından ‘Rojava’yla birlik ve dayanışma’ adı altında sınırda organize edilecek etkinliklerde Suriye sınırının sıfır noktasına çadır kurularak sınırda 15 gün nöbet tutularak çeşitli eylemler yapılacak.

Rojava sınırına kazılan hendekleri protesto etmek için Suruç’tan Kobani’ye doğru yürüyüşe geçen BDP’liler, Abdullah Öcalan ve PYD/YPG lehine sloganlar attı. Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınlarına kadar yürüyen kalabalık, eylemini halaylar eşliğinde söylenen PKK marşı ve şarkıları ile sürdürdü.

Suriye’nin Kobani sınırının sıfır noktasında kurulan nöbet çadırında konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, ‘‘Bizler, Rojava halkının özellikle sömürgeci güçlere karşı halkların kardeşliği ve birliğini esas alan bu devrimini Kürt halkı olarak sonuna kadar sahiplenerek ve bu devrim aynı zamanda bizim de devrimimizdir diyoruz.’’ dedi. Ayhan, "Suriye’de Rojava devrimi gerçekleştikten sonra müthiş bir saldırı ve boğma politikaları ile karşı karşıya kalındı. Bu devrime karşı gerçekleştirilecek her türlü saldırı aynı zamanda biz Kürt halkına da da gerçekleştirilmiş bir saldırıdır.’’ ifadesini kullandı.

Rojava’da Barzani yönetimince kazılan hendeklere tepki gösteren Ayhan, "Buradan KDP’ye sesleniyorum. ‘Özellikle bir yandan Esed ve çeteci unsurlar tarafından Rojava halkı katliamlara tabi tutuldu. Diğer taraftan da Türkiye’nin öncülüğünde ve desteğinde, özellikle AKP hükümetinin çeteci unsurları silahlandırması ile birlikte Rojava halkının bu devrimi boğulmaya ve yok edilmeye çalışıldı. En son bu yok etme ve boğma politikaları Barzani’nin işbirlikçi zihniyeti ve anlayışıyla, hendekçi bir tutumla yeniden Rojava halkının devrimi boğulmaya ve yok edilmeye çalışıldı. Biz buradan şunu net bir şekilde ifade etmek istiyoruz; artık KDP, bu işbirlikçi siyasetini ve anlayışını bir an önce terk etmeli. Kürt halkının ulusal ve demokratik birliğini esas almalıdır.’’ dedi.

Mürşitpınar Kobani sınırındaki ilk iki günlük nöbeti BDP Suruç İlçe Teşkilatı tutacak. Daha sonra nöbeti sırasıyla Şanlıurfa’ya bağlı diğer ilçeler devralacak. Suruç sınırında yapılan çadır eylemlerinin mayıs sonuna kadar devam edeceği öğrenildi. CİHAN

Yorumlar