BDP'li Zümrüt: Talepler kabul edilirse, 2 uzman ile 3 sivil serbest bırakılacak

Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Abalı bölgesinde karakol inşaatını protesto eden PKK terör örgütü sempatizanları tarafından 5 gün önce kaçırılan 2 uzman çavuş ile 3 sivilin serbest bırakılması için bugün yapılan görüşmelerden...

Google Haberlere Abone ol
BDP'li Zümrüt: Talepler kabul edilirse, 2 uzman ile 3 sivil serbest bırakılacak

Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Abalı bölgesinde karakol inşaatını protesto eden PKK terör örgütü sempatizanları tarafından 5 gün önce kaçırılan 2 uzman çavuş ile 3 sivilin serbest bırakılması için bugün yapılan görüşmelerden sonuç çıkmadı. HDP Grup başkan vekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken ile Meclis İdare Amiri Sırrı Süreya Önder'in Lice bölgesindeki PKK ya da örgüt sempatizanı bir grupla görüştüğü, ancak askerlerin bırakılması için bir sonuca varılamadığı öğrenildi. Abalı bölgesinde soruları cevaplayan BDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt, heyetin görüşmeler yaptığını, taleplerin kendilerine iletildiğini belirterek, "Açıkçası biz taleplerin kabul edilmesini bekliyoruz. Kabul edilirse halkımızla görüşüp esir alınan vatandaşlarımızın serbest bırakılmasını isteyeceğiz." dedi.

Zübeyde Zümrüt, örgütün taleplerinin kabul edilmesi durumunda 2 uzman ve 3 sivilin serbest bırakılacağını söyledi. Zümrüt, "İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır Valiliği ve askerlerle yaptığımız görüşmede halkın taleplerini hükümete aktarmalarını istedik. Gerekli tüm talepleri aktardık. Bu çadır eylemi yeni bir eylem değildir. Geçmişte karakol yapımına karşı çadır kurma eylemi ve yürüyüşler yapılmıştı. Ama ne yazık ki hiçbir sonuç alınmadı. Bu karakolların yapılmaması noktasında da bölge halkının temel talebi, başlatılan yeni bir süreç var ve bu sürece denk düşecek bir durumun olmadığını halk dile getiriyor. Eylemimizin bugün 9. günü. Çadır eylemimizin içeriği, amacı, halkın taleplerinin yerine getirilmesidir." diye konuştu.

Zümrüt şöyle devam etti: "Partimizin Grup Başkanvekilleri ve milletvekillerimizin görüşmeleri sürüyor. Alıkonulan asker ve sivillerin serbest bırakılmalarıyla ilgili taleplerimiz yerine gelinceye kadar, eylemimizden vazgeçmeyeceğiz. Bekleyişimiz sürüyor. Görüşmelerin sonuçlarını bekliyoruz. Taleplerimiz yerine gelinceye kadar, diyalogumuz devam edecektir. Taleplerimiz karşılanırsa esir alınanlar serbest bırakılacak. Olumlu bir ilerleme var ama nasıl bir sonuç alacağımızı bilemiyoruz. Sağlık durumlarıyla ilgili bir bilgi alamadığımız için ne durumda olduklarını bilmiyoruz. Ama bir sorun olacağını sanmıyorum."

CİHAN

Yorumlar