BDP’li Zümrüt: Hz. Muhammed hiçbir ırk ve renk ayrımı yapmadı

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt, hafta sonu düzenleyecekleri Kutlu Doğum mitingiyle ilgili düzenlediği basın toplantısında, “İslamiyet ve onun peygamberi Hz.

Google Haberlere Abone ol
BDP’li Zümrüt: Hz. Muhammed hiçbir ırk ve renk ayrımı yapmadı

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt, hafta sonu düzenleyecekleri Kutlu Doğum mitingiyle ilgili düzenlediği basın toplantısında, “İslamiyet ve onun peygamberi Hz. Muhammed (sav) tüm insanlığın ortak değeridir. İslamiyet ve onun peygamberi hiçbir ırkı, hiçbir rengi ve hiçbir bireyi diğerinden ayırt etmemiş ve üstün görmemiştir.” dedi.

BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt, parti binasında düzenlediği basın toplantında Cumartası günü saat 12.00’de Nevruz Parkı’nda Kutlu Doğum haftası nedeniyle bir mevlit programı düzenleyeceklerini söyledi. Konuşmasına ‘Değerli Müslümanlar’ diyerek başlayan Zümrüt, Kürt halkının tarih boyunca İslam kisvesi altında, gerici, sömürgeci güçlerin baskı, katliam ve talanına maruz kaldığını iddia etti. İslam görünümü altındaki bu egemen güçler, Hz. Muhammed'in insan ve halklara ilişkin söylemlerini dikkate almayarak, Kürt varlığını kabul etmediklerini belirten Zümrüt, “Aynı güçler yüz yıllarca Kürtlere zulüm etmişler ve bu zulüm günümüzde de devam etmektedir. Rojava, Suriye, Irak ve İslam coğrafyasının daha birçok yerinde İslam dinini kendine kalkan yapan El Kaide ve El Nusra gibi çeteler tarafından halkların haklı ve özgürlük talepleri bastırılmak istenmektedir. Ayrıca Ortadoğu’nun gerici rejimleri İslam adına kabul edilemez uygulamalar yapmışlardır. Bu rejimler halktan ve İslam’ın özünden kopuk rejimlerdir.” diye konuştu.

"DAHA ÖNCE DE BU TÜR PROGRAMLAR YAPIYORDUK AMA İÇE DÖNÜKTÜ"

İslam’ı kendi amaçlarına alet edenleri reddettiklerini belirten Zümrüt, İslam’ın bu şekilde kullanılmasına seyirci kalmayacaklarını belirterek şunları söyledi: “Günümüzde savaş, çatışma ve kargaşanın eksik olmadığı coğrafyamızda yüzlerce yıl önce de durum benzerdi. İnsanlık yol gösteren bir müjdeci beklentisi içerisindeydi. Ezilen, sömürülen, köle olarak alınıp satılan insanlara; yozlaştırılan, darmadağın edilen toplumsal gerçekliğe, savaşlarla, kıyımlarla birbirine düşmanlaştırılan halklara barış ve çözüm olarak müjdeyi taşıyan İslam peygamberi Hz. Muhammed böylesi bir dünyada doğdu. Ve doğumu tüm insanlığa müjde oldu. Bu vesile ile kutlu doğum gününü kutluyor, tüm İslam âlemine ve Müslüman halkımıza hayırlar getirsin dileğinde bulunuyoruz. BDP olarak, DTK İnanç Komisyonu öncülüğünde 19 Nisan Cumartesi günü saat 12.00’da Nevruz alanında yapılacak Kutlu Doğum günü etkinliğine tüm halkımız davetlidir.”

Zümrüt, BDP’nin ilk kez böyle bir program düzenlediğinin hatırlatılması üzerine, “BDP bu tür önemli günlere ve inanç kesimlerine sahip çıkan bir parti oldu. Ama bir kesim bu dini, İslamiyet’i çok farklı yere çekmeye çalıştı aslında. Aslında en fazla adaleti, eşitliği savunan İslamiyet’tir. Geçmişte de bu tür programlar düzenliyorduk ama basına yansıtılmıyordu, biraz da içe dönüktü. Bunu artık kitleselleştirmek gerekiyor, çünkü toplumun, Kürt halkının gerçekten ciddi bir bağlılığı var ve çok hassastır.” şeklinde cevap verdi. CİHAN

Yorumlar