BDP’li Zenderlioğlu: Allah bu hesabı sorsun, diyecek bir şey kalmadı

BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, AK Parti'nin itirazı üzerine il seçim kurulu tarafından Güroymak’ta BDP’nin kazandığı seçimlerin iptal edilmesini değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
BDP’li Zenderlioğlu: Allah bu hesabı sorsun, diyecek bir şey kalmadı

BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, AK Parti'nin itirazı üzerine il seçim kurulu tarafından Güroymak’ta BDP’nin kazandığı seçimlerin iptal edilmesini değerlendirdi. Halkın iradesinin yok sayıldığını öne süren Zenderlioğlu, “Allah bu hesabı sorsun, diyecek bir şey kalmadı.” dedi.

Zenderlioğlu, “Biz kazanmıştık. Adamlar zoraki olarak bizden aldılar. Teknik düzeyde bir hırsızlık yapıldı. Halkın oyunu gasp ettiler. Halk önümüzdeki süreçte bunun hesabını soracak. Şaibeli denilen oylarla ilgili olarak ise zarflardan 3’ünün mühürlü olmadığı ortaya çıktı. Peki onu mühürlemek bizim mi görevimiz, bizim mi sorumluluğumuzda? Bizim suçumuz mu? 'Bunun sorumlusu biz miyiz' diye sormak istiyorum. Ama bunun hesabı bizden soruluyor. Bu açık bir şekilde vebaldir, hak gaspıdır. Onlar çıkıp borazanını öttürmeye başlamışlar ancak bizler demokrasi yolundan ayrılmayacağız. Ve Haziran’da yapılacak seçimlerde yeniden irademizi ortaya koyup seçimden galip çıkacağız.” diye konuştu.

Hüsamettin Zenderlioğlu, il seçim kurulunun vermiş olduğu kararın kendilerini daha çok kenetleyeceğini ifade etti.

Bitlis İl Seçim Kurulu Başkanı Nurullah Bodur ise 2 sandıkta usulsüzlük tespit ettiklerini, bu nedenle seçimin 1 Haziran'da yapılmasını kararlaştırdıklarını söyledi. Bodur, "Bir sandıkta yurt dışında olan 2 kişinin oy kullandığını tespit ettik. Ayrıca 3 oy da şaibeli çıkınca o sandık bize şüpheli geldi. Çünkü sandıkta sadece BDP'den oy çıkmıştı. Bu nedenle seçmenler baskı altında kalmış olabilir diye o sandıktan şüphelendik. Başka bir sandıkta ise usulsüzlük vardı.” şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar