BDP’li encümen istifa edip Saadet Partisi’ne geçti

Barış ve Demokrasi Partisi(BDP) Mardin’in Midyat Belediye Encümeni Ahmet Kaplan, BDP’den istifa ederek Saadet Partisi'ne (SP) geçtiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
BDP’li encümen istifa edip Saadet Partisi’ne geçti

Barış ve Demokrasi Partisi(BDP) Mardin’in Midyat Belediye Encümeni Ahmet Kaplan, BDP’den istifa ederek Saadet Partisi'ne (SP) geçtiğini açıkladı. Ak Parti'den istifa edip Saadet Partisi’nden Belediye Başkan adayı olan eski milletvekili Veysi Şahin’ni destekleyeceğini açıkladı. Kaplan, “Onurlu insanların yeri, onurlu insanların yanında olmaktır.” dedi.

    Saadet Partisi seçim bürosuna gelen Kaplan ve beraberindekiler, partililer tarafından kapıda sloganlarla karşılandı. Katılımından dolayı teşekkürlerini sunan Saadet Partisi Midyat Belediye Başkan adayı Veysi Şahin, “Değerli bir şahsiyet aramıza katılmış bulunmaktadır. Ben kendisine huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum. Ahmet Kaplan kardeşim Midyat’ın sevilen sayılan simalarından bir kardeşimiz. Bu vesileyle kendisine aramıza hoş geldiniz diyorum.” şeklinde konuştu.

    Ardından konuşma yapan eski BDP’li belediye encümeni Kaplan, partisinin aday ve meclis üyelerinin seçiminde umursamaz bir tavır takınmasından dolayı istifa ettiğini açıkladı. BDP belediye encümeni Ahmet Kaplan, “Uzun yıllardan beri BDP çatısı altında zor şartlar altında onurlu bir siyasi mücadele verdim. Hiçbir zaman doğruları söylemekten doğruların yanında olmaktan çekinmedim. Bugün, 2014 yerel seçimlerine az bir zaman kala BDP’nin Midyat İlçe Seçim Örgütü ve İl Seçim Komisyonu'nun aday ve meclis üyelerini belirlerken takındığı umursamaz tavrı öz yönetim felsefesine ters düşen hal ve hareketleri açıklanan aday kontenjan ve meclis üyelerinin bu halkın hizmet ve ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelik ve kapasitede olmadığını düşündüğüm için BDP’den istifa edip Saadet Partisi’ne geçme kararı aldım. Bu halkın ihtiyaçlarına cevap olabilecek kadronun Saadet Partisi çatısı altında oluşmasına vesile olan başta Sayın Veysi Şahin’e, Metin Kutlu’ya, Edip Demirdağ’a ve Eyüp Doğan ile tüm değerli arkadaşlara teşekkürü bir borç bilirim ve bu gün burada bulunmaktan onur duyuyorum. Onurlu insanların yeri onurlu insanların yanında olmaktır. Hepinize bu yolda başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

    Katılım törenine AK Parti yönetim kurulu ve üyeliğinden istifa eden bazı isimlerin yanı sıra belediye başkan aday adaylığına müracaat ettikten sonra istifa eden adaylar ile çok sayıda Saadet Parti'li katıldı. CİHAN

Yorumlar