BDP'li Demirtaş: Sen ancak mivitırı kapatabilirsin Twitter’ı kapatamazsın

İzmir’de düzenlenen Nevruz kutlamalarında konuşan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Erdoğan’a seslendi; "Sen ancak mivitırı kapatabilirsin.

Google Haberlere Abone ol
BDP'li Demirtaş: Sen ancak mivitırı kapatabilirsin Twitter’ı kapatamazsın

İzmir’de düzenlenen Nevruz kutlamalarında konuşan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Erdoğan’a seslendi; "Sen ancak mivitırı kapatabilirsin. Twitter’ı kapatamazsın. Senin gücün mivitıra yeter." dedi.

Buca Akıncılar’da yapılan Nevruz kutlamalarına BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın yanı sıra Halkların Demokratik Kongresi (HDP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım da katıldı. Kutlamalardan önce polislerle bazı gruplar arasında gerginlik yaşandı, bir belediye otobüsünün camları kırıldı. BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş konuşmasına Kürtçe selamlamada bulunarak başladı. İktidar dahil olmak üzere muhalefet partilerin düzenledikleri mitinglerde seçim vaatleri arasında alt yapı yatırımları olduğunu belirten Demirtaş, BDP ve HDP’nin bir müteahhit partisi olmadığını söyleyerek, "Her şeyden önce bir müteahhit partisi değiliz. AK Partiller, CHP’liler ve MHP’liler meydanlarda ne anlatıyorlar, ‘kanal yapacağız, yol yapacağız, kaldırım yapacağız’ diyorlar. Başka da proje yok. Eğer ki belediyecilik sadece yol yapmak kanal yapmak kanalizasyon yapmaksa seçim yapmaya gerek yok bir müteahhit şirkete verelim. Onlar daha iyi yapar. Biz yol kanalizasyon kaldırım yapmayacağız kentimizi de kendimizi de kendimiz yönetecek şekilde demokrasi barış inşa edeceğiz. Ama bunların hiç birinin barış projesi yok." dedi.

"APO'NUN FOTOĞRAFI ARTIK YASAK DEĞİL"

Yerelde iktidarı ya da diğer muhalefet partilerinin tercih zorunluluğun olmadığına dikkat çeken Demirtaş, AK Parti, CHP ve MHP’nin birbirinden farksız olduğunu dile getirdi. Demirtaş, söz konusu üç partinin biraraya gelerek tek parti çatı altında toplanması önerisinde bulundu. Selahattin Demirtaş, sahneye elinde Abdullah Öcalan'ın fotoğrafıyla çıkan bir çocuğu yanına aldıktan sonra, "Bu fotoğrafı Adalet Bakanlığı İmralı'da çekip gönderdi. Apo'nun fotoğrafını taşıyıp yüzünü kapatan gençlere sesleniyorum. Bu fotoğraf artık yasak değil." dedi.

Twitter'a erişim engeline ilişkin açıklama yapan Demirtaş, konuşmasına şöyle devam etti: "Birilerine yasak getireceğini, ülkede tek adamın kendisi olduğunu her mitinginde ilan ediyor. Öylesine panik halinde ki öylesine büyük bir korkuya kapılmış ki ‘twitter mivitır kökünü kazıyacağım. Kapatacağım’ diyor sen ancak mivitırı kapatibilirsin. Twitter’ı kapatamazsın. Senin gücün mivitira yeter. Onu engelleyecek teknolojiyi sen bulamazsın seni kandırıyorlar. Bilgisayarları kapatsan, seçimlere kadar elektrikleri kessen insanın birbiriyle konuşmasını bile yasaklasan, ‘misafirliklere gidip geliş yasak’ desen ‘kahvelerde oturulmayacak’ desen ne yaparsan yap zulmünü örtemeyeceksin. İnsanlar gözleriyle senin zulmünü, yolsuzluklarını anlatacaklar. Sen Türkiye’de radyo TV’de kapatsan inan ki sen okulları da kapatsan bütün Türkiye’yi karanlığa gömsen o karalıkta yine insanlar birbirlerine göz ışıklarıyla, hisleriyle, telepatiyle de olsa hırsızlıklarını anlatacaklar. Korkunun ecele faydası yok."

HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı bozkurt işaretini hatırlatarak, "CHP Lideri Kılıçdaroğlu geçen gün Dersim’deydi. Orada dedi ki, ‘Barış süreci kimsenin tekelinde değil. Biz iktidara gelirsek Kürt sorununu çözeceğiz.’ Ama aynı Kılıçdaroğlu Ankara’ya gitti kurt işareti yaptı şaştı. Demek ki Dersimliliği Dersim sınırlarına kadardı." diye konuştu.

Konuşmaların ardından katılanlar şarkılar eşliğinde oyunlar oynadı.

CİHAN

Yorumlar