BDP’li Demirtaş: Polislerin görevden alınması soruşturmaya müdahaledir

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gerçekleştirilen operasyonla ilgili Diyarbakır’da basın toplantısı düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
BDP’li Demirtaş: Polislerin görevden alınması soruşturmaya müdahaledir

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gerçekleştirilen operasyonla ilgili Diyarbakır’da basın toplantısı düzenledi. Demirtaş, BDP olarak operasyonu desteklediklerini belirterek “Hırsızlık, yolsuzluk ahlaki çöküntü nerede varsa üstüne gidilmelidir. Ucu kime dayanırsa gereği yapılmalıdır. Siyasi yönü bir yana ortada hırsızlık varsa hesabı sorulmalıdır.” dedi. Demirtaş, soruşturmanın ilk gününde polislerin görevden alınmasının soruşturmaya müdahale olduğunu söyledi.

    BDP Diyarbakır İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenleyen Demirtaş, gündemi değerlendirdi. Demirtaş, hükümete yakın çevrelerin ihale ve rüşvet yönündeki iddialarından haberdar olduklarını iddia ederek bununla ilgili daha önce parlamentoda gündeme getirdiklerine rağmen ciddiye alınmadığını söyledi. Demirtaş, “Operasyonun siyasi amacını bu aşamada tartışmak istemiyoruz. Bakan, işadamı, bürokrat yakınlarının usulsüzlüklere bulaştığı yönünde ciddi iddialar var. Hükümete düşen bu iddiaların soruşturmasının güvenliğini sağlamaktır. Soruşturmanın önünü kesmek zan altında bırakır. Vatandaşa simit hesabı yapan bir başbakan bunların hesabının sorulmasına izin vermeyecek mi? Bakan da olsa çocukları da olsa gereği yapılmalıdır. Kimin ismi geçerse geçsin parlamentoya derhal getirilmeli. Ve fezlekelerin dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin BDP olarak destekleyeceğiz. 550 milletvekilin gerekirse dokunulmazlığını kaldıralım. Yolsuzluklar soruşturulsun. Daha ikinci gününde emniyet müdürlerinin alınması soruşturmaya müdahaledir.” diye konuştu.

    Ortada hırsızlık yapıldığına dair iddialar varken soruşturmayı yürüten emniyet amirlerini görevden almanın soruşturmaya müdahale olduğunu anlatan Demirtaş, “Bakanlar gerekirse istifa etmeli, derhal dokunulmazlıkları kaldırılarak soruşturma şeffaf hale getirilmelidir. Kim bu olayı kapatmaya çalışırsa izin vermeyeceğiz. Parlamentoda derhal araştırma komisyonu kurulmalıdır. Bu daha buzdağının görünen yüzüdür. Türkiye’nin her yerinde bu tür çirkinlikler vardır. Biz milletin parasını çalanlardan hesabını soruyoruz.” ifadelerini kullandı.

    Van’da üşüdüğü için elektrikleri kesilen bunların konteyner hakkı yok diyen bir devletin diğer taraftan trilyonları götürenleri koruyamayacağını belirten Demirtaş, “34 çocuğu savaş uçağıyla katleden devlet trilyonları kaçakçılıkla götürenleri koruyamaz. Soruşturmaya müdahale etmemeli Namusu vicdanı ahlakı olan herkes savcısıyla hakimi medyasıyla siyasetçisiyle bu yolsuzlukların peşine düşmelidir. Hükümet gerçekten de yolsuzluklardan rahatsızsa 2 gündür sesiz kalmak yerine bir an önce çıkıp bu operasyonun önünü açtığını açıklaması gerekir. Yürüyen şey temizeller operasyonundan çok bir siyasi rekabete benziyor. Halen bu ülkede açlıktan soğuktan ölen yurttaşlar vardır. Halen bu ülkede milyonlarca çocuğun ayağında giyecek ayakkabısı yoktur. Ama 5 milyon doları ayakkabı kutusunda saklayan genel müdürler vardır. Artık AKP açısından halka hesap vermenin saatleri başlamıştır.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar